Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový hodně zvláštní zážitek, který už si popravdě ani nechci moc opakovat. Není to něco, co by mě naplnilo, ale je to zase něco, co ukazuje, jak mohou film také vypadat. Je to hodně syrové, hodně realistické, ale přitom je to až příliš temné, až příliš takové, že to ani moc nechcete celé vidět. Asi na to hned tak nezapomenete, což je přece jen docela dobrá vizitka pro film. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé: nic pro milovníky koček. V tomto, jak zde píšou, "dramatu" opravdu není ani momentek, který by působil příjemně. Neskutečně sestavený děj - neděj na mě ovšem, i pro mě překvapivě, působil celkem optimisticky. Jsem osobně opravdu rád, že tam nemusím žít, nemusím se bát tornád a hlavně: že nemám takové příbuzné a sousedy. A ještě si neodpustím: dvojice hlavních "hrdinů" je pro mě naprostým zhmotněním označení "postavičky do džezu" :-) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud byl někdo pohoršen při South Parku spoustou vulgarit, doporučil bych mu shlédnout tento film. Pak mu bude South Park připadat stejně nevinně jako Princezna se zlatou hvězdou nebo Mrazík. Popravdě řečeno, kromě záplavy (ne, to není to pravé slovo, ale nic lepšího mě nenapadlo) neuvěřitelných sprosťáren, které se v drtivé většině linuly z úst dětských hrdinů filmu, nemá toto do určité míry unikátní "dílo" vpodstatě co nabídnout. Odhadnul bych, že scénárista (ani nechci vědět jeho jméno) si svůj mozek vyšňupal místo kokainu, než sedl k psacímu stolu a stvořil tohle. Jinak snad ani není možné postavit děj jen na nadávkách. Před odpadem film zachránila píseň Roye Orbisona "Cryin'". I když se Roy asi obrací v hrobě, že zazněla zrovna v takovémto filmu. ()

snob 

všechny recenze uživatele

Film o hlouposti, nelidskosti, film hrající si na sociální sondu do společnosti. Ale je tak jednoduché vybrat několik retardovaných objektů. Absurdita jejich tuposti pak film natočí sama. Sdělení takové, že žádné. Být umělcem neznamená, že musím být zároveň kreténem. Tvůrci aspirovali právě na umělce - kretény. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Každý mohl v minulosti chodit po tomhle světě a na hlavě mít velké růžové králičí uši. Korine zobrazuje úděl lidí, realitu, všednost každého dne nejen na druhém konci světa, ale i v naší blízkosti. Bizarnost, která zaslouží pozornost. Rozhovor dívenky a jejím otci zamrazí. Vše podané amatérsky a realisticky. Svět je špatný a Gummo to krásně zobrazuje. Přesto jde o film na jedno zhlédnutí a bez emocionální vsuvky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Z nepoužitých scén spravil režisér Harmony Korine o rok neskôr výstavu s premietaním 30 minútového experimentálneho filmu s provokatívnym názvom The Diary of Anne Frank Part II. (classic)
  • Ve scéně, kde se Solomon (Jacob Reynolds) koupe a jí špagety, je na zdi za ním nesmyslně přilepený plátek slaniny. (moukey)
  • Našli sa aj tvorcovia, ktorých Korineov štýl zaujal, mimo iné slávny nemecký režisér Werner Herzog ocenil bizarnú scénu s jedlom vo vani, kde za malým Solomonom (Jacob Reynolds) na stene visí kus slaniny. Snímok ocenil i švédsky režisér Lukas Moodysson, tiež Korineov americký kolega Gus van Sant. Ten ho popísal ako portrét malomestského stredoamerického života, ktorý je ostro realistický a súčasne je i strašidelným snom. (classic)

Reklama

Reklama