Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začínající režisér Jonas Govaerts vsadil na osvědčené téma a rozhodl se ukázat, že i Belgičané dokáží natočit slušný slasher. Nevím však, zdali se mu to povedlo přesně podle jeho představ. Nebo lépe řečeno jestli se mu povedlo uspokojit divácké očekávání. Přece jenom měl film velice slibný potenciál a to především co se výběru prostředí a hlavní osy děje týče. Jenomže dle mého názoru se režisérovi prostě nepodařilo z něj vymačkat vše, co se dalo. Dobře zvolené prostředí (zde les) ani důmyslné pasti ještě nezaručují velký úspěch. Protože pokud si chce divák film opravdu užít, nesmí nad scénářem moc přemýšlet. Jinak zde totiž narazí na spoustu nelogických kopanců a do očí bijících nesmyslů. Je mi jasné, že se Govaerts snažil co možná nejvíce vyrovnat americkým, severským a francouzským slasherům, ovšem na můj vkus se nechal unést svou představivostí až příliš. Nebo měl vše alespoň trochu vysvětlit. Ono je sice pěkné, že zabiják oplývá skutečně pestrou škálou důmyslných pastí a řadou pohybových senzorů, ovšem by nebylo od věci trochu divákovi přiblížit, jak k tomu přišel, proč to vůbec dělal a hlavně jak to že je téměř nesmrtelný. Navíc byl ten belgický skautský oddíl opravdu divný. Nevím, sám jsem zhruba patnáct let chodil do skautu, ale zřejmě u nás zastáváme ještě poněkud odlišné pravidla a chování. Téhle trojici vedoucích bych nesvěřil svoje děcka ani omylem. Na druhou stranu zas chápu, že tvůrce chtěl nabídnout pestrou škálu charakteristik svých postav. Nicméně kromě hlavního hrdiny Sama, mi tu nebyl absolutně nikdo sympatický. Přesto všechno se však režisérovi přece jenom podařilo místy navodit velice zajímavou atmosféru. Ponurost i napětí se tu sice mohli vyskytovat v hojnější míře, ale na průměrné ohodnocení to bohatě stačilo. Zvláště když některé pasti i mord scény byly opravdu vydařené. Pro příště by to však chtělo více zapracovat na důvěryhodnosti celé zápletky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvědavost byla veliká, jak se s hororem popere národ pralinkožroutů, no nakonec zklamání a to tak že fest. Když pominu všechny ty logický nesmysly (hlavně ty pasti, to je jako hodně WTF), tak mi prostě nesedl ani děj, ani postavy (to je zase výkvět, gosh), vlastně krom tý pěkný přírody mě nebavilo ničévo nič. A vskutku by mě zajímalo, kterou chorou mysl napadlo, aby tu do sebe bodali nožema sotva vodrostlý adolescenti- to už dneska puboši nefrčí? Ne, tyhle Beneluxové (holandská Lidská stonožka), těm bych horory zakázal už z principu... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jééé, tohle se bude LD líbit! Minimálně tou krásnou přírodou. Díky Full HD obrazu musí být divák přímo fascinován tou širokou škálou odstínů zeleně, kterou neviděl snad ani při procházkách šumavských lesů. Kulervoucí ozvučení ho zase přenese do děje natolik silně, že uslyší prdět i pavouky. Dolby Atmos hadr! Ale teď vážně... Welp není úplně klasickým slasherem z táborského prostředí (náladou má spíše blíž k takovému Villmarku), ale to neznamená, že stojí za vyližprdel. Jen je třeba počítat s tím, že jsou tu mordováni hlavně dospěláci (docela průser, když vezmeme v potaz tu desetičlennou skupinu harantů), lesní pasti jsou v nejednom případě šílené (padající stromy) a závěr je postaven poněkud na hlavu. Ale hodit na to bobek; kouká se na něj fakticky dobře. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Welp ( Cub ) má podobnej námět s celkem vydařenou hororovou komedií "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse". S tím rozdílem, že Welp je bez vtipu a po lese nepobíhají Zombie, ale máme tady jiné zlo. Po lese prý běhá " Kai " ( něco jako vlkodlak ) nebo e všechno úplně jinak. Tak či tak to není nic originálního. Koukatelný to je, ale určitě to nenadchne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pedofilní vedoucí, „spadl“ pod vlak jedoucí, pojďme skauti pro líh, spálíme ho v polích… Tato zápletka by mi přišla asi atraktivnější, protože těm, co mají něco nakoukáno, nemá junácká vybíjená z valonských lesů moc co nabídnout. Snaha o originalitu v podobě jakéhosi řídícího střediska či charakteru nalíčených pastí se minula účinkem, v posledních 15 minutách může divák úspěšně předvídat každý další záběr. Krásné i děsivé lesy objektivem Karakatsanise? Kdykoliv si vyjedu za město, najdu je taky. Přesto si žádám crossover s Andersonovým Až vyjde měsíc a nechť se do toho Kai pořádně opře.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama