Reklama

Reklama

Black Mountain Side

Trailer

Obsahy(1)

Keď skupinka archeológov v severnej časti Kanady objaví neznámu mimozemskú štruktúru, datujúcu sa do obdobia desať tisíc rokov pred naším letopočtom, zdá sa, že všetci budú stáť pri zrode svetovej senzácie. Keď však z ničoho nič začnú prepadať pocitom úzkosti či rôznym vidinám, nepotrvá dlho, aby jeden po druhom nadobudli presvedčenie, že sú sami pre seba nebezpečnejší, než sa pôvodne domnievali. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Canadian Hands Cutter Challenge :) Black Mountain Side funguje spíše na principu psychologického hororu, než na viditelném stylu ála "Vetřelci a Věci se nám rozutekly po baráku." Minimalisticky natočený snímek klade důraz na tísnivou atmosféru "stucked in the middle of nowhere." Zasněžená, mrazivá krajina, nález starobylého artefaktu spustí lavinu podivných změn v chování místních osadníků. Byla skutečně probuzena nějaká pradávná, mocná síla, nebo jde jen o ponorkovou nemoc? U všech se dostavují různé vize, halucinace, paranoia stoupá úměrně s napětím, které vzrůstá mezi skupinou. Snímek nabídne pár velice gore scén, zbytek děje se odehrává pod psychologickým tlakem, kdy postavy ani divák nevědí, jestli to, co se děje, je vlastně skutečné. Podstata jelena mi připomínala "Stag Mana", coby Willovu imaginaci Nemesis z Hannibala. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Kanadská variácia na Carpentenovú Vec, akurát bez mimozemšťanov/mutantov. Napriek tomuto prirovnaniu, kto od toho bude čakať vyslovený „horor“ bude pravdepodobne sklamaný. Black Mountain Side v prvej hodine vsádza prevažne na atmosféru, ťaží z prostredia v ktorom sa odohráva a je výhradne o postavách, než by ponúkal vyslovene mrazivé scény. Veľmi pomalým tempom postupne stupňuje psycho-teror a zamrzí tu hlavne podivný strih, ktorý každú potenciálne zaujímavejšiu scénu ustrihne po pár sekundách, niekedy takmer aj v polovici diania (napríklad tá s useknutím ruky) a na obrazovke sa objaví nápis, že dej poskočil do druhého dňa alebo dokonca o niekoľko dní ďalej. Časom tak Black Mountain Side upadá čoraz viac do monotónnosti, pretože neustále ponúka to isté. Napriek tomu sa mi prvá polovica páčila, nakoľko podobné pomalé, atmosférické horory môžem omnoho viac než akýkoľvek gore-fest. V záverečnej polhodine sa však už Black Mountain Side začína uberať na môj vkus zbytočne zvláštnym, až priveľmi bizarným smerom, ktorý sa mi k predošlým minútam až tak nehodil. Scény s hovoriacim jeleňom v samotnom závere, aj keď nemali úplne zlú myšlienku, na mňa nefungovali tak ako režisér zamýšľal a skôr než by film vyzdvihli na niečo „viac“, čím sa v závere rozhodne snažil byť, vyvolávali skôr rozporuplné pocity, či tu niečo také vôbec bolo potrebné. Vo výsledku to síce nie je nijako hlúpe, ale výrazné nadšenie sa taktiež nekoná. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuál je celkem fajn, herci také a stran atmosféry si taky nemám na co stěžovat. Jenže jinak to byla nuda. Pokud se jedná o odsekávání rukou, tak je všechno v pořádku, ale ve chvílích, kdy se projevuje paranoia, to ztrácí glanc. Navrch jelen, kterého pustili na vycházky ze cvokhausu, nebyl i díky omezeným financím zrovna dvakrát vyvedený. Ale Szostakiwskyj nějaký talent asi i má, tak snad to bude příště lepší. 35% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No tady si někdo po večerech, hrál s Lovecraftem a sledoval u toho Věc, od Carpentera. I tohle, je čistě chlapská záležitost, takže tady nejsou žádné ženy, které by je akorát rozptylovali. A ono to funguje a byť je zde, minimální rozpočet, tak pár slušných scén se tady najde, jako je useknutá ruka. Atmosféra je vynikající, sníh, něco co chodí kolem kempu, paranoia a nedůvěra, která se stupňuje až do krvavého závěru. Bylo by to sice na čtyři, ale takových filmů, je fakt málo, takže tu pátou si film zaslouží. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Holduji divným filmům, mám je rád. Takže když se v první polovině nic nestane, načež přijde jelen, který si myslí, že je bůh, nastane brutální redukce osob a začnou se krátit končetiny, to pomalejší tempo v oné první polovině neježe mi nevadí, ale dává i vcelku smysl. Minimalističnost a snaha z "ničeho" vykřesat "něco" navíc buduje slušnou atmosféru, která spolu s kamerou tvoří vcelku snesitelnou "věc". ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama