Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je oproti Co děláme v temnotách asi o tři levely jinde. Mám sto chutí té upírské nudné kravině shodit jednu hvězdu, ale to už by z toho byl skoro odpad. Housebound je pecka. Kylie má hned na úvod trochu smůlu (nebo je i malinko tupá) čert ví, každopádně je to vtipný. Když pak musí být zavřená ve starým baráku s otravnou mámou a ještě ke všemu tam straší, začíná to být i hororový. Ale....víc jsem se u toho nasmál, než bál. Třeba když se začnou samy otvírat dveře :) Probační úředník je tutovej blb a dokazuje to asi tak celej film. Co scéna, to hláška, to perla. No a Eugene? Ty vole. "Vím o místě, kde se schováme " a já sem se málem udusil sušenkama. Tohle je film u kterýho by mělo být to americký blockbustrový - A MUST SEE ! Nedávám tomuhle druhu filmu pět, vždycky to něco pokazí. Tady se to nestalo. Zaslouženě plná palba. 95% P.s: Zvonění Motoroly "Hello Moto" bych asi nepřeložil jako "Vítej Mortare", tady asi někdo neměl rázra :) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Krapet hluchých míst by se našlo, ale nebylo jich hodně a já jim to ochotně odpustím, protože jinak jsem se bavila špičkově. Tohle není žádná stokrát provařená parodie na ještě provařenější horrory, ale skutečně vtipná, hodně černá komedie, která ještě stačí především v první polovině i obstojně strašit (ale zase nic, z čeho bych nemohla spát). Nejde ani o to, že by samotný děj byl zas až tolik originální, ale postavy už se docela vymykají běžnému hororovému průměru a sympatická nadsázka je z toho cítit na sto honů. Vždyť kde jinde můžou mít klaďasové na kontě víc obětí než hlavní zloun? A to jsem se ještě nezmínila o roli, kterou tam sehrává plyšový méďa, Ježíš nebo o tom, jak se dá v boji použít kuchyňské struhadlo. :-) ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Housebound“ je naprosto jiný než snímky Petera Jacksona z počátku jeho kariéry, ale zároveň je to film, který pokračuje ve výborné tradici novozélandských hororů, které jsou zajímavé, jsou zábavné a jsou odlišné od jiných. Jdou si svou cestou, a to je moc dobře. V jejich případě se to rozhodně vyplatilo a snímek „Housebound“ je velmi milým překvapením, které je natočeno s velkou profesionalitou. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu s velkou nedůvěrou ze zřejmých důvodů, ale dal jsem na doporučení Pro-EaZzyho a musím říct, že jsem spokojený. Jasně, je to hovadina a příběh má v sobě asi tolik děr, kolik jich má ten barák, ve kterým žijou, ale na to že ze začátku postavy vyloženě nesnášíte a celé se to tváří jako duchařina, se to vyvrbí v drsnou, černou komedii. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama