Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak já se bavil přímo královsky. Tyhle hororové komedie mi sedí, nemají totiž infantilní humor, ale krásně neotřelý a nevtíravý. Do toho si přidejte, že soused v jednu ráno štukuje vedle v bytě, takže vás vyděsí divný zvuky a parádní scénář, který se přelévá ze strany na stranu a vy vůbec netušíte, co za tím vším v tom baráku vlastně stojí. Za mě paráda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Housebound“ je naprosto jiný než snímky Petera Jacksona z počátku jeho kariéry, ale zároveň je to film, který pokračuje ve výborné tradici novozélandských hororů, které jsou zajímavé, jsou zábavné a jsou odlišné od jiných. Jdou si svou cestou, a to je moc dobře. V jejich případě se to rozhodně vyplatilo a snímek „Housebound“ je velmi milým překvapením, které je natočeno s velkou profesionalitou. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Krapet hluchých míst by se našlo, ale nebylo jich hodně a já jim to ochotně odpustím, protože jinak jsem se bavila špičkově. Tohle není žádná stokrát provařená parodie na ještě provařenější horrory, ale skutečně vtipná, hodně černá komedie, která ještě stačí především v první polovině i obstojně strašit (ale zase nic, z čeho bych nemohla spát). Nejde ani o to, že by samotný děj byl zas až tolik originální, ale postavy už se docela vymykají běžnému hororovému průměru a sympatická nadsázka je z toho cítit na sto honů. Vždyť kde jinde můžou mít klaďasové na kontě víc obětí než hlavní zloun? A to jsem se ještě nezmínila o roli, kterou tam sehrává plyšový méďa, Ježíš nebo o tom, jak se dá v boji použít kuchyňské struhadlo. :-) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Housebound ma úspešne oklamal telom, keďže zhruba do polovice filmu som sa mylne domnieval, že mám do činenia s bežným haunted house hororom... Záver bol na môj vkus možno až príliš odľahčený a Domáce väzenie podľa mňa akosi nešťastne zamrzlo kdesi na polceste medzi hororovou komédiou a vážne poňatou žánrovkou. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama