Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 1

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

maddy 

všechny recenze uživatele

By the Sea? Skôr film, ktorý si Angelina natočila iba tak By the Way. A aj keď Angelinu vôbec nepovažujem za zlú režisérku (jej minuloročný Unbroken sa mi veľmi páčil), a ani By the Sea za nijako zlý film, neviem či už má na to, aby sa púšťala do podobných psychologických drám. By the Sea má veľmi vydarenú štylizáciu akoby do starších francúzskych filmov podporenú príjemnou hudbou, silným ústredným duo, krásne nasnímaným prostredím v ktorom sa odohráva a darí sa budovať aj zamýšľanú melancholickú atmosféru, no na tie dve hodiny to plne nestačí. Špehovaním susedov v druhej polovici film upadá do monotónnosti a vlastne sa ukazuje, že tých stodvadsaťdva minút zase toho nemá toľko čo povedať. Budovať atmosféru síce Angelina vie, ale By the Sea stavia prevažne iba na nej. Inak nemá ten správny erotický náboj, napriek niektorých odvážnejším scénam a hlavne ani emócie. I keď sa to odohráva v Slnkom zaliatom prostredí pri mori, tak je ten film veľmi chladný a to je jeho najväčší problém. Samotný záver s „odhalením“ prečo sa ústredný pár k sebe správa tak ako sa správa je podaný veľmi vlažne a hlavne nijako prekvapivo, keďže Angelina kolážou nasilu „artových“ zábleskov ten dôvod odhalí už v prvej tretine. Zaujímavosť By the Sea, tak bude stáť skôr vyslovene na tom ako má divák rád Angelinu a Brada. Pre mňa to vďaka ústrednému páru fungovalo, keďže Anglina je stále božsky krásna v každom zábere, takže mi vôbec nevadilo sa na ňu dve hodiny pozerať. Inak je však By the Sea pomerne prázdny film, ktorý by chcel byť niečím viac, než načo v skutočnosti má a s týmto trápením bohatého páriku na dovolenku pri mori sa tak asi zžije málokto. CELKOVO: 3* (6/10) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemám s U moře žádný větší problém jako většina zde přítomných, ale není to nějaký zázrak. Dobře natočené komorní drama o rozkladu již rozložené vztahu, které nemá absolutně čím překvapit a jen se líně táhne dvě hodiny do konce. Bravurně zvládnutá je atmosféra, která ze snímku čiší a i výkony včetně zde haněné Angeliny se mi líbily. Prostě to není špatně natočené, ale myslím, že Angelina nezvládla hlavně scénář. Ten by potřeboval zestručnit a osekat, protože to dění tam je na dvě hodiny nedostačující a zbytečně pak film vyvolává v divákovi pocity nestravitelnosti a nudy. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to s tim, že jsem od toho nic moc nečekal, ale začátek mě tou atmosférou francouzskýho venkova časů (ne)dávno minulých docela zaujal. Jenže ta atmosféra je asi všechno, co film nakonec dokázal nabídnout. Jak stárnu, tak už nepotřebuju koukat na filmy, který jsou našlapaný od první minuty až po závěrečný titulky. Občas se kouknu rád i na nějakej ten "pomalej" film. Jenže tohle je už extrém. V tom filmu se naprostou většinu času neděje vůbec nic. Prostě koukáte na to, jak někdo posedává, popijí nebo jen tak leží na lehátku, atd... Ke konci jsem fakt umíral nudou. Za zmínku snad stojí akorát věčně opilej spisovatel v podání Brada Pitta. A asi nepotěšim ani fanoušky Angeliny Jolie, protože ta tady vypadá jak mrtvola. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

A já se za tohle postavím! Proč? protože miluju Angie, miluju ty krásný zažloutlý záběry na ni to především. Film rozhodně není pro každého, možná téměř pro nikoho, ale což, já jsem ta vyvolená, které to sedlo vším, co se tam dělo. Krajinou, hudbou, příběhem, herci. Ten jejich toxický vztah a malý rozpad měl důvod, důvod jeden z nejtěžších, a labilita Vanessy je pro mě absolutně všeříkající ( Angie ji zahrála skvěle, o to víc že sama má kopu dětí :)). Tady prostě musíte umět hledat detaily v záběrech i v gestech herců a chápat to druhou stranou duše. A proč to tak vychvaluji a dávám jen čtyři hvězdy? Protože to pro mě není ten pravý zásah, ale chci přesně popsat jak na mě snímek působil a že to rozhodně nebyla taková slátanina jako jiná současná ubohá dramata, která tu bůhví proč bodují na celé čáře. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Brad a Angelina jsou sympaťáci, ona je kočka, on je frajer, ale k čemu to je, když hrajou v něčem takovým. Angelina má za sebou určitě lepší herecký i režisérský počiny, o Bradovi ani nemluvím. A přesto, že oba svoje pocity na plátně představujou opravdu věrohodně, nejedná se o žádnou filmovou pecku. Angelina má celou dobu útrpnej výraz a slzy v očích (úsměv za tu dobu přijde asi jen jeden), Brad aspoň trochu hne mimikou. On je vyhořelej spisovatel/alkoholik, ona je nevyrovnaná, paranoidní a v určitým směru psychicky narušená osoba. Nefunguje jim to spolu, ale ani když jsou zvlášť. Jen doufám, že to takhle nemají i doma v reálu, protože to by byl asi děs. A přitom je to prostředí tak krásný, tam by se líbilo kde komu. Jo a taky je to silný téma, ale určitě ne na dvě nekonečný hodiny. Je tam spousta pomalých záběrů (chápu záměr Angeliny, ale po chvilce vás to začne ubíjet a trvá to až do konce), kde se nemluví, jsou tam erotický scény, který vlastně vůbec erotický nejsou, a k tomu velkej kus šatníku Angeliny (skoro v každým záběru má na sobě něco jinýho :D). No a na konci se sice dozvíme, proč se tak oba chovají, ale je to nějak bez emocí, přitom si myslím, že by to mělo s divákem zalomcovat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)
  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)

Reklama

Reklama