Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 1

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

zsn 

všechny recenze uživatele

Fantaskní, až divadelní inscenace vlastní Agelininu smýšlení. Ona sama je zhmotněný sex a na nic jiného při ní myslet ani nelze - oplácaná/vychrtlá - svého sexappealu se nezbaví ani v rakvi. Celý film je pomezím mezi rozvodem a sexuálním aktem, celý film je vlastně sexuální předehra, napjatá sexuální abstinence před orgasmickým výbuchem. A taky že ten delší sexuální půst za to v životě sem tam stojí, protože o to větší prožitek pak máte - podobně jako je to s tímto filmem. Angelino, scénář nebo tvůj život sám?... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když nevezmu v potaz fakt,že Brad s Angelinou chtěli mít hezky vypadající vzpomínku na líbánky,tak mi absolutně uniká smysl toho proč By The Sea vůbec vzniklo.Nevadí mi pomalé filmy,ale tohle byla extrémní nuda absloutně o ničem,která mě přestala zajímat po asi 20 minutách a zbytek sem sledoval tak na půl oka...20% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Brat Pitt musel v době natáčení svou ženu Angelinu ještě pořád strašně milovat, když jí odsouhlasil účast v tomto jejím filmu, který si krom napsání ještě i sama zrežírovala, neboť nestojí vážně za nic a myslím, že to věděl i sám Brat, ale buď chtěl prostě jen své, tehdy ještě manželce, udělat radost, anebo možná si jen řekl, vzhledem k prostředí, kde se film odehrává, že si udělá pěkné prázdniny a oddychne si od toho neustálého hollywoodského šrumu. Každopádně je nutné konstatovat, že právě Pitt je tím jednoznačně nejzářivějším prvkem v tomto jinak veskrze matném snímku, jehož zápletka je s prominutím jedna táhlá, nezajímavá a nevýrazná nuda, kde se toho v podstatě vlastně ani moc neděje, postavy buď jen zádumčivě mlčí, případně diskutují, ale to zas tak nezáživně a hlavně nepřesvědčivě, že to diváka prostě vůbec nemůže zaujmout, nehledě na to, že její vývoj vlastně ani nikam moc nesměřuje, což se následně potvrdí i v závěru filmu, jehož pointa je jednoduše jedna velká prázdnota a bezúčelovost. Žánrově jde pak o vztahové drama, ovšem i v tomto ohledu musím mít výtky, neboť ani dramaticky, ani emočně to též vůbec nefunguje, voyeurské momenty navíc nejsou ani trochu smyslné, či smysluplné, a tak do pozitiv, krom zmiňovaného Pitta, mohu tedy snad přihodit už jen prostředí onoho francouzského přímořského letoviska, díky kterému se podařilo navodit alespoň poctivou atmosféru. Celkově je to ale zkrátka vážně poměrně prázdná podívaná, která ještě tedy krom pár obnažených scén Angeliny Jolie, nemá příliš co jiného nabídnout, a to se vší úctou není zrovna přesvědčivý důvod, proč by bylo zrovna nutno tento snímek vlastně vůbec vidět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bude rozhodne jeden z najrozporuplnejších filmov tohto roku. Musím povedať, že je fajn znovu vidieť Angelinu s Bradom vidieť na plátne a funguje to medzi nimi stále dobre. Majú spolu chémiu, majú charizmu a rozhodne je tento film zaujímavejší ako keď boli pán a pani Smithovci. To ale len tak na okraj. Prvá tretina filmu ma nudila, nakoľko som začínal nadobúdať dojem, že sa točíme v kruhu, no postupne sa nám odhaľovali osudy našich hrdinov a začali sme viac chápať ich konanie. A musím priznať, že hoci som Vanessine dôvody očakával, tak boli podané veľmi dobre. Nechcem ale zase zachádzať do spoilerov a je to ťažké nedať k tomuto filmu veľa spoilerov. Povedzme ale aspoň, že všetci hrdinovia pôsobia ako reálni ľudia, majú svoje klady aj zápory, no najdôležitejšie pre mňa je, že ich všetkých dokážeme pochopiť. A to pre mňa vyhráva. Hudba je tiež príjemná, hoci občas znie trošku monotónne ale vie spolupracovať s filmom a nestrieľa naprázdno. Viem pochopiť ak je toto pre niekoho chrápadlom roku. Pre mňa to rozhodne nebolo. Myslím si, že tam stále víťazia filmy ako Wild Horses alebo Hacker's Game. Hodnotenie: B- ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kritiky odsuzováno, mnou přijato všemi deseti. Intimní pohled na manželský pár, který namísto praktikování vlastní soulože využívá otvor ve zdi k tomu, aby šmíroval sousedy oddávající se mileneckým hrátkám. Brad Pitt věčně se sklenkou ruce v přímořské taverně září. 77 % Celosvětový příjem ke 12. 11. 2019: $3,334,927, což je 0,33 násobek rozpočtu ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)
  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)

Reklama

Reklama