Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Hezké navázání na předchozí díl. Úvod epizody mi nevadil, ale nepřišel mi nijak zajímavý a záživný. Vzato cesta hlavní trojic postav je naopak příjemná a zábavná část epizody. Začíná se nám tu budovat vztah Joela a Ellie, ale oproti následujícím epizod je to zatím malý vývoj. Napětí a neskutečný závěr táhne tuhle epizodu ještě dál! ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám děj přehoupl do pasáže, který nám představí nakažené i riziko dlouhého pobytu mezi nimi. Práce s atmosférou je přímo excelentní. Tu atmosféru hry jsem tam cítil. Charaktery se o sebe třou a herci jsou výborní. Líbí se mi i Eliino odvážnější chování. Vím, že ve hře taková nebyla, ale mít postavu, která by byla natolik pasivní jako její herní verze, určitě by tím kvalita filmové verze utrpěla. Závěrečná změna oproti hře mi přišla lepší, neb nezakomponovala do děje lidský element, ale krásně tu vygradovala riziko nakažených a jejich nebezpečí. Moc se těším, co uvidíme dál. Snad dojde i na nějaké osobnější momenty. Nejen na epické výjevy. 85% ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět názorná ukázka skvělé adaptace. Už po druhé epizodě je asi jasné, že The Last of Us je (stejně jako například Arcane či Cyberpunk) ukázkou toho, že tvrzení, že adaptace videoher se nikdy nedaří, už zkrátka neplatí. Nejen že jsou tu perfektní pasáže, kde například u prvního představení clickera nechává seriál neznalého diváka v napětí, zatímco hráči se už vyloženě těší, až clickera uvidí, ale zároveň veškeré změny spíše prospívají zvolenému médiu. Například rozhodnutí poupravit finální část epizody týkající se Tess tu zkrátka dává smysl a nese se více v duchu toho, co jsme právě viděli, a závěr tak nepůsobí zbytečně překombinovaně. Na druhou stranu mám k této epizodě i nemalou výtku, a to její úvod. Zatímco u první epizody byl delší začátek dobrým způsobem, jak diváka nechat trochu sžít se s postavami, zde nedostáváme naprosto nic relevantního. A přestože se jedná o perfektně natočenou pasáž, akorát diváka okrádá o hlavní linku, kde se vše pomalu začíná dávat pořádně do pohybu. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco prvnímu dílu jsem takřka neměl co vytknout, dvojka pro mě znamená velký kvalititvní sešup. Tam, kde se hra rozjíždí v akční jízdu, seriál zpomaluje, nedokáže budovat pouto k postavám a hlavně… Ten konec! Jako vážně, ten zapalovač? Na hře bylo super, že se všem takovým hollywoodským klišé vyhýbala, tak proč to sem tahat? Stejně tak ten francouzák, jakože WTF? Upřímně doufám, že další díly budou lepší a víc se přidrží herní předlohy. A jinak zatímco minule jsem psal, že Pascal super a Bella nic moc, tak tady se to pro mě kompletně otočilo. Ellie v tomhle provedení mě začíná bavit, ale Joel mě jen sere. Zatímco ve hře z něj čišelo, že není až takový záporák, Pascal z něj udělal čistě hajzla, na kterém není nic sympatického. No, celkem zklamání. Drží to hlavně vizuál a hudba. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej díl opět parádní. Úvod nás seznamuje se začátkem nákazy a vůbec mi to tam nevadilo, docela jsem to uvítal. Začátek trochu pomalejší, kdy se prochází městem, ale už tam byla první taková scéna, kde můžeme vidět, že vztah Ellie a Joela se bude měnit a prohlubovat. Moment, kdy se vleze do muzea, tak je to jedna velká jízda, ta atmosféra v muzeu, to napětí, naprosto geniální. Co se musí vyzdvihnout, tak je hudba, je stejná jako ve hře, slyšel jsem ji tisíckrát, ale stejně to je pro mě skvost a vždycky mám všude husinu. Jde prostě vidět, že tvůrci si dali fakt záležet a taky, jak moc se seriál zlepší, když na tom dělá samotný tvůrce příběhu, který si vzal rovnou na starost režii druhého dílu a zvládnul to bravurně. Jak jsem psal na začátku, až na ten trochu pomalejší začátek je tento díl perfektní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama