Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zdlouhavé. Kromě jedné akce se tam vlastně skoro nic nestalo, až na to, že si Joel a Ellie spolu vykládají. Jen si vzpomeňte, kolik se toho událo v prvních čtyřech dílech Hry o trůny? Nebo, pokud chceme srovnat zombie apokalypsy, tak na začátku The Walking Dead? Tady se jenom kecá a prolézají se vybydlené baráky. Seriál je prakticky v polovině a nejvíc mi utkvělo v paměti, jak Bill a Frank pěstovali jahody. :P Tohle má být ta seriálová bomba, jak tu všichni popisujete? Snažte se oprostit od svých herních zážitků a začněte hodnotit TEN SERIÁL, nikoli předlohu. 2,5*. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to.. dobrý. Ale! Tohle nebyla regulérní jedna epizoda, spíše se tady vystavěl základ pro nadcházející díl, který jak doufám, bude mít delší stopáž a vyloženě mi urve koule i s prdelí. Dějově se fajn posouváme. Určitě zase zde byla nenaplněná určitá očekávání (krátká stopáž, ne-akce) ale opět - seriál si jde svým směrem a nám nezbývá nic jinýho, než se jim nechat řídit. 45 minut neukojilo ani náhodou mou lačnost po tomhle seriálu (protože pak týden čekám a trpím jako zvíře na další díl), tak doufejme, že to příště bude divoký. ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Vlastně epizoda, které se nedá co vytknout. Největší slabinou je akce, která je poměrně krátká a tuctova. Co se týče změny banditů, kteří  přepadaji pocestné jen kuli tomu aby je zabili a okradli, takže takové to jednoduche ale účinné zlo, kterému museji naši hrdinové čelit ve hře, ve skupinu lidí, kteří mají nějakou tvář, nejsou úplně zlí, mají i jiné pohnutky atd., tak tuhle změnu lze schválit vlastně i pochválit ale uvidíme kam nás to zavede. No a pornáč na zadním sedadle, spolu s říkáním vtipů zahřáli u srdíčka. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You haven't seen the world, so you don't know. You keep goin' for family." "I'm not family." "No. You're cargo." _____________ Je dosť možné, že toto je prvá epizóda, ktorej hodnoteniu skutočne trochu nadržiavam, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť... Oproti predošlej (a pre niektorých hlavne mimoriadne kontroverznej) časti sa dej opäť o veľa neposunul, ale na druhú stranu táto epizóda vyniká v niečom úplne inom... Na mňa najviac zapôsobila cesta v aute naprieč postapokalyptickým a zničeným svetom za sprievodu chytľavej (a z traileru už celkom známej) skladby od Hanka Williamsa. A k tomu pridajme ešte scénu so spaním v lese, ktorá pre mňa bola z tohto seriálu zatiaľ druhá najnapínavejšia (na prvom mieste sú ešte stále clickeri z druhej epizódy). Potom pribudla už aj prvá prestrelka (aspoň podľa mňa bola bezchybne natočená), Joel s Ellie sa už konečne aspoň trochu zbližujú, no a záver parádne navnadil na ďalšiu časť (tentokrát už stačí čakať iba do soboty, a nie do pondelku!). Jediná vec, ktorú by som vytkol je Melanie Lynskey v úlohe Kathleen, ktorá mi na záporačku a na to, aká mala byť drsňačka, prišla až príliš sladká (veď povedzte, naozaj si myslíte, že by niekto s jej hláskom dokázal streliť človeka do hlavy?). A potom ešte aj tá stopáž... 45 minút je naozaj málo, dúfam, že kratšej epizódy sa už nedočkáme... No nič, to by bolo odo mňa k tejto časti asi všetko, dúfam, že sa v epizóde č. 5 máme na čo tešiť – konkrétne na príchod Bloaterov... ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, kdy si u něčeho říkáte: "Proč já na to vlastně koukám?" Tak zhruba tohle já zažívám u The Last Of Us několikrát každou epizodu... Autoři by měli dostat ceny za záběry na krajinu, zarostlé baráky a vrakoviště, kde i po 20 letech je v nádržích benzín... Jinak se z toho bohužel stává velká nuda... Navíc další nepovedený casting - do role psyhopatické velitelky (vážně Rose z Two & a Half Men?)... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)
  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)
  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá. (molcan2)

Reklama

Reklama