Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně je to za mě zatím perfektní a podařilo se jim vykreslit i tu atmosféru. Jenom se mi ten příběh neprodává tak dobře, jako ve hře. Možná to je tím, že jsem začal účelově dávat replay, abych se víc navnadil a ta podobnost, neboli přímá adaptace je prostě zvláštní. Nebaví mě se dívat na něco, co už jsem viděl ve hře a odříkávat premiérové dialogy společně s herci a nebýt ani trochu napnutý, protože přesně vím, jakým směrem to půjde. Chápu, že tohle je rozcestí, kdy by někteří uvítali změnu a někteří skalní fanoušci nic neměnili a zůstali u jádra příběhu, aby jim to nekazilo představu a oni si mohli spokojeně na internetu scény porovnávat. Já bohužel patřím k té první skupině. Zároveň mě to ale jaksi vnitřně pořád baví, protože jsem taky obrovský fanoušek tohoto světa a bylo by mi proti srsti jít dolů s hodnocením. Rád bych uvítal co nejvíc inovací a zásahů do příběhu. Třeba perfektním způsobem, jak to zvládli tvůrci interpretovat do třetí epizody. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se vrací po kontroverzní předchozí epizodě k tomu pravému Last of Us. Joel a Ellie jsou zde perfektně zpracovaní a jde vidět, že si Mazin dává s nimi záležet. A já jejich společně scény miluju! Řekl bych, že je čtvrtý díl zatím nejvěrnější hře ze všech dosavadních epizod. Scéna na začátku, kdy Ellie má časopis s mužskými modely a směje se mužskému přirození a následně si udělá srandu z Joela "proč jsou ty stránky polepené?", tento moment ze hry patří mezi mé nejoblíbenější a pro mě jako velkého fanouška her mi to automaticky udělá úsměv na tváři. Moc hezký. Některé momenty zkrátka musejí tvůrci převést ze hry do hrané podoby. Epizodě bych vytkl krátkou stopáž, absence plížení ze hry a více akce a napětí. A pak také vůdkyni lidí Kathleen co žijí v městě. Tato postava mi přijde dost otravná a nesedí mi tam. Potěšil casting Jeffrey Pierce, který zde hraje ozbrojeného chlápka, který je pod vedení Kathleen. Ve hře namluvil Tommyho. Poslední scéna je skvělá..... Ellie rozesmála Joela, no krásný to moment :-) . V další epizodě nás čeká větší akce a já doufám, že to bude stát za to. Jo a čeká nás Bloater! Už aby byla sobota! ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S radosťou vidím, že sa vracajú na hlavnú trať bez odbočovania. Páči sa mi, ako sa vzťah medzi Joelom a Ellie začína rozvíjať a odhaľovať časť charakteru, ktorá bola predtým neznáma, a rozvíjať ich ďalšími činmi. Časť, kde ich prepadli v meste je drsná, neviem, čo by som robil na mieste Ellie. Je dosť ťažké zabiť mladého človeka, keď sa vás pokúsil zabiť, ale potom žiada o milosť a o svoju mamu. Neviem, či to tak scenáristi zamýšľali, ale vodkyňa odboja z toho mesta je dosť antipatická bez akýchkoľvek spásonosných vlastností. ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Díl který se drží předlohy a zároveň přidává pár nových zajímavých scén. Vztah mezi Joelem a Ellie se vyvíjí a funguje skvěle. Dostali jsme sice pořádnou přestřelku ale i tak bych uvítal víc akce a zombáků. Mám pocit že se toho seriál bojí ale poslední scénka s Clickerama byla super. Taky mi na tomhle díle vadí ta záporačka těch pytláků. Ty pasáže a scénky s ní mě nebavili a kdyby byly vystřihnuty vůbec nic se nestane. Jinak super epizoda 8,5/10 ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čím dál lepší. Zvětšující se vztah Joela a Ellie je parádní a já asi nemůžu být šťastnější. Pedro i Bella jsou naprosto parádní a své postavy hrajou skvěle(za mě hlavně Bella). Nejlepší části jsou část v autě a Elienin závěrečný vtip kdy se i Joel zasměje. Přesně to je ten moment kdy divák pozná že Joel už v Ellie vidí i něco víc než jen náklad. Mám radost o velikosti Rat Kinga. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)
  • Joel (Pascal) musí Ellie (Ramsey) pomôcť preliezť malým okienkom, aby mohla otvoriť dvere z druhej strany. Túto hernú mechaniku hráči poznajú, pretože Joel by mal Tess a Ellie vyzdvihnúť na vysoké miesta, aby mu mohli zhodiť rebrík alebo nájsť alternatívnu cestu. (molcan2)

Reklama

Reklama