Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Ironhead

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jen k těm poznámkám, kde byli lidi z města (vlastně ani ne z města ale letoviska, jasně to ta říkají), když ne venku? Ona když je sněhová vánice, nemáte pořádně co jíst a je tam nejmíň tak deset pod nulou, tak asi lidi nebudou dobrovolně korzovat venku po ulici. Krom toho ta akčnější malá část té komunity to měla v té chvíli už za sebou a většina zbylých ani nevěděla, čím je vůdce krmil ;) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení bych krotil. Minule po momentu pokousání vše nabralo rychlý spád, tvůrci odhodili Riley na vedlejší kolej (takže znovu žádný vztah, znovu pramálo emocí) a vrátili se do promrzlé místnosti s Joelem na pomezí života a smrti. Když je však třeba, zázračně (á la neprůstřelní hrdinové z 80. let) vstane a bije se za lepší příští. S dírou v břiše, proti přesile, je to jedno. A pak kráčí směr „nepřátelskou“ osadu jako by se nechumelilo, nikde nikdo, najde emočně rozloženou Ellie a odcházejí vstříc novým dobrodružstvím. Vůdce skupinky přeživších David je určitě zajímavě znepokojivou postavou, své vyděšené ovečky vede pevnou rukou, záhy pochopíme, nad ztrátou koho právě skupina truchlí. Ovšem záhy se David nechá jak nějaký školák několikrát přelstít. Bella Ramsey (ano, divák si na ni musel chvíli zvykat) je v roli v nitru citlivé a nejisté Ellie moc fajn. Nijak silné čtyři hvězdy... ()

Reklama

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice věrné předloze, ale myslím si, že hlavně díl předtím uškodil následujícím dílům, protože tady už se moc spěchá. Co si tak pamatuju, tak pasáž ve hře byla daleko delší, ale co už, nedá se svítit. Herecké obsazení naprosto skvělé, Troy Baker velice potěšil. Ono to dlouho vypadalo na 4* ale pak přišel onen boss fight na konci a přišly naprosto skvělé emoce, které byly velice přesvědčivé. Jakmile se Ellie potkala s Davidem, tak už jsem se nesmírně bavil. Hodnocení: 8,75/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně s epizodou jako takovou nemám příliš problémů, ale nějak na mě doléhají některé nedostatky adaptace. Začal mě už dost srát ten jejich línej styl točení kamery na rameni, který je asi "uměleckým záměrem", ale na mě to nefunguje. Celý to na mě jen působí levnějším dojmem. Rozhodnutí vynechat pasáž s bojem proti nakaženými mě u této epizody obzvláště sere, protože to v člověku vzbudilo důvěru a sympatie k Davidovi, před jeho odhalením a tady to prostě dialog nenahradí. No a ten konec? Pedro si kráčí nepřátelským městem jakoby nic a Ellie nenajde při rozsekávání záporáka ve výbuchu emocí, ale až venku? Proč? Vždyť je to o tolik slabší... ach jo. Mimo to je to pořád špica, David skvělý, Troy Baker ironicky meta-skvělý a scénky převedené 1:1 fungují dobře. Ale jinak, to není tak dokonalý jak mohlo být. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90 procent? Aha…haha. Asi za tu zázračnou medicínu, která Joela postavila během vteřiny na nohy. Nebo za požár společenské místnosti a pravděpodobně hlavní budovy sídla sekty, která vůči tomu zůstala netečná a jedinej člověk nešel tu spoušť omrknout. Hype 15 procent, říkala paní Veronika Bednářová z Reflexu. Vychází mi to na 30, ale čert to sper- 90 ani náhodou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama