Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně s epizodou jako takovou nemám příliš problémů, ale nějak na mě doléhají některé nedostatky adaptace. Začal mě už dost srát ten jejich línej styl točení kamery na rameni, který je asi "uměleckým záměrem", ale na mě to nefunguje. Celý to na mě jen působí levnějším dojmem. Rozhodnutí vynechat pasáž s bojem proti nakaženými mě u této epizody obzvláště sere, protože to v člověku vzbudilo důvěru a sympatie k Davidovi, před jeho odhalením a tady to prostě dialog nenahradí. No a ten konec? Pedro si kráčí nepřátelským městem jakoby nic a Ellie nenajde při rozsekávání záporáka ve výbuchu emocí, ale až venku? Proč? Vždyť je to o tolik slabší... ach jo. Mimo to je to pořád špica, David skvělý, Troy Baker ironicky meta-skvělý a scénky převedené 1:1 fungují dobře. Ale jinak, to není tak dokonalý jak mohlo být. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle se mi to nestává, ale cítím limity seriálu držením struktury předlohy, kdy bych namísto věrného, ale nahuštěnějšího vyprávění ocenil, kdyby měly všechny postavy prostor na ploše více epizod. Výborný casting mnohých z nich vlastně přichází vniveč, když jsou na jedno použití (u filmů je to normální, u seriálu to zavání nevyužitou šanci). Ale i kdyby to mělo být v rámci cyklu "jeden díl stačí", zrovna tahle epizoda měla mít klidně 90 minut, přidat na životě v Silver Lake, nevynechat souboj Davida a Ellie s nakaženými (což je v předloze významný prvek jejich zvláštního spojení) a minimálně samotné finále působí trochu rozpačitě, kdy zatímco ve hře byla Joelova přítomnost k něčemu a hlavně nás nenutila myslet na okolí, zdejší otevření dveří najednou vyvolává otázky, proč nikdo nikde není a k čemu vlastně celé to Joelovo tažení napříč dílem bylo. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Beze srandy brutální jízda. Nová skupinka přeživší s čelem Davidem nejsou takový svatoušci, jak se prvně zdají a během epizody se krásně vykreslí do své pravé podoby. Co musím jednoznačně pochválit je výkon Belly Ramsey, která tu předvedla brilantní výkon jako Ellie. Co mě dosti mrzí je takřka nulová přítomnost nakažených, kteří v adaptaci byli a měli svoji roly. Tenhle fakt jsem se snažil moc nehodnotit na celku seriálu, ale už i mě celkem mrzí, že tam nemají až tak velký prostor, jak by měli. Ano, je to hlavně o lidech a jejich konfliktu, ale nakažení jsou další hlavní hrozbou, co by se měla řešit. Bez ohledu na tohle jsem byl ale z epizody dosti spokojen, jen mě ke konci Joelova "procházka" a nic nedělání po nepřátelské oblasti trochu mrzel. Čeká nás finální epizoda a já věřím, že bude sakra silná! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasickou proprietou většiny amerických postapo jsou náboženští fanatici, sektáři, nebo aspoň psychopatický kněz. Je to vděčné téma, protože jen máloco je děsivější, než chorý mozek, který má moc nad vaším životem. Stísněná epizoda která připomíná, že to největší monstrum, největší hrozba... je nakonec vždy člověk. Jen velká škoda odfláknutého scénáře...zázračné zotavení Joela i ten překotný a přeexponovaný závěr... . Ukazuje se slabina toho, že je to "jen" adaptace hry. 75% ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další naprosto skvělý díl, od legendárního lovu na jelena až po střet s Davidem. A musím říct že tvůrci opět vytvořili absolutně věrnou adaptaci, protože je to opravdu úplně přesný dle předlohy. Jediné co seriálu začínám pomalu vytýkat je absence runnerů a clickerů a obecně všech “houbových” zombie který jsou ve hře na každém kroku a zde jich je řekl bych prachmálo. Další věcí je absence spórů, stále jsem doufal ve scénu kdy si Joel vezme masku při procházení spóry ale ani to zde zatím nebylo ukázáno. Ale jinak naprosto věrné předloze od scenérií až po hlášky. PS: cameo originálního Joela víc než potěší srdce fanouška 9/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)

Reklama

Reklama