Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli tohle mělo být vyvrcholení seriálu roku, tak je to velké zklamání. Narození Ellie - wt(a)f?!?!? Kam se to hrabe na Quite Place... No a závěrečná přestřelka v nemocnici je opravdu - ani nevím, jak to vlastně popsat... První sérii jsem dal jen že zvědavosti, na další se už nechystám (ať už kvůli spoilerům ohledně znalosti hry - ač jsem ji nikdy nehrál - nebo prostě proto, že jsem si k postavám nevytvořil jakékoliv pouto). ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel ju teda vytiahol a rozhodol sa udržať vírus nažive, čím sa zvýšil počet epizód. Tešil som sa, že to bude divokejší a srdcervúcejší záver poslednej epizódy tejto sezóny. Tak to začalo sľubom, že to všetko ukončia a budú pokračovať za tým, za čím sa vydali a celý ten čas, koho sa snažili nájsť ich zasiahol zo zadu, ale nie sú priatelia. Mal som pocit, že rozhovor medzi Marlene a Joelom mohol byť lepšie prepracovaný, keďže to bola hlavná udalosť príbehu a celá časť epizódy s chaosom mala byť peknejšie natočená a nie len slow mo. Inak som cítil vážnosť a sebeckosť epizódy, vďaka čomu je pre mňa dobrým zakončením záverečnej časti sezóny. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"People are making apocalypse jokes like there's no tomorrow. -- Too soon? -- No, it's topical." :) Některý ty vtípky jsou povedený. Pro odlehčení depresivní atmosféry rozpadajících se měst se docela hodí. Paradoxně Ellie, která je obyčejně ta, kdo hýří vtipem, je s blížícím se cílem čim dál víc zádumčivá. Stejně jako ve hře mi tady trochu vadil ten skokovej přerod Joela - kterej ještě před pár díly zpytoval svoje svědomí - v krutýho a nelítostnýho zabijáka. Chápu jeho motivy. Tvůrci se je snažili speciálně v tomhle díle podrobně vylíčit, ale i přesto mi to jeho chování přišlo těžko uvěřitelný. Jako plus beru, že to aspoň neni prezentovaný jako morálně správný. Z toho pak vlastně do značný míry vychází i děj druhýho dílu, resp. připravovaný další série. ()

Slayaphine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný záver, Druckmann a Mazin z dobrého dôvodu zmenšili objem násilia, záverečná "akčná" scéna má vďaka tomu oveľa silnejší dopad. Úprimne nemám ani čo moc povedať je to remeselne krásne urobené, svet tLoU má svoje čaro a príbeh je silný. Rozhodne odporúčam, už len kvôli Pedrovi a Belle.  Tak a je tu koniec prvej série, čas hibernovať rok kým dostaneme prvú časť druhej hry kde bude moja lojalita k ockovi Joelovi otestovaná kráľovnou Abby. Stane sa zo SeraphinE haterka druhej hry?? Uvidíme nabudúce.  P.S. Ashley Johnson ako Anna tvorí veľmi bizarný meta komentár k postave Ellie. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Please, you can't kill me." "I have to, or else you'd just keep coming after her." _____________ Bál som sa, že finálna epizóda bude so svojimi 43 minútami veľmi uponáhľaná a vôbec ma nepotešilo, že som mal tak trochu pravdu... Všetko, čo malo byť povedané vlastne aj v príbehu bolo, ale jednoducho aspoň takých 20 minút navyše by tejto časti určite prospelo... Už úvodná scéna pred introm sa zbytočne tiahne a zároveň pôsobí aj ako menšia brzda, pretože následne sa tvorcovia snažia všetko rýchlo vyriešiť a kvôli tomu celé finále pôsobí veľmi skratkovito (a to ani nehovorím o Marlene, ktorá sa z ničoho nič zjavila v nemocnici)... No dosť už bolo kritiky, radšej sa presuniem k nejakým pozitívam – Bella Ramsey mi ako Ellie už konečne sadla a až teraz mi prišlo, že sa do svojej úlohy na 100 % hodí, ďalej tu máme aj zopár výborných momentov, počínajúc stretnutím so žirafami až po impozantnú, spomalenú streľbu v nemocnici, ktorá mi ako jediná scéna z tejto epizódy prišla naozaj úderná... Ale aj tak bolo pre mňa najväčším sklamaním niečo úplne iné – počet nakazených. Dúfal som, že keď už je toto finálna epizóda, tak sa dočkáme aspoň zopár clickerov, ale nestalo sa... Jediný nakazený tu bol runner, a aj ten bol iba v úvodnom flashbacku... No to aj tak nemení nič na tom, že sa už teraz teším na druhú sériu (strašne verím, že sa v nej dočkáme aj Rat Kinga)... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama