Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emocionálne vyčerpávajúce finále, ktoré mohlo byť aj o hodinu dlhšie. SPOILER: Nie je ťažké pochopiť Joela, že má potrebu Ellie chrániť ako vlastnú dcéru. Takže celé ich putovanie naprieč nebezpečnou krajinou bolo úplne zbytočné, mohli zostať v mestečku u Joelovho brata a vyhnúť sa každej prekážke v ceste, kedy museli bojovať o holý život! 4 a pol* za túto epizódu! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále funguje skvěle, jak by mělo. Stížnosti na to, že je krátké nepobírám, když je tak akorát úderné, jak by mělo být. Ten tragický konec a finále funguje přesně jak má a je to těžké na sledování. Vzhledem k přístupu předchozích dílu, jsem se bál, že Joel nedostojí momentům z hry, ale zde autoři couvnout nemohli. Což je i na jednu stranu zvláštní, protože celou dobu ty máme o něco citlivějšího a měkčího Joela a nakonec máme ho máme vnímat ve finále stejně, jako nezastavitelnou mašinu? Trochu zvláštní, ale mimo to, finále rozdává stejný rány. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"People are making apocalypse jokes like there's no tomorrow. -- Too soon? -- No, it's topical." :) Některý ty vtípky jsou povedený. Pro odlehčení depresivní atmosféry rozpadajících se měst se docela hodí. Paradoxně Ellie, která je obyčejně ta, kdo hýří vtipem, je s blížícím se cílem čim dál víc zádumčivá. Stejně jako ve hře mi tady trochu vadil ten skokovej přerod Joela - kterej ještě před pár díly zpytoval svoje svědomí - v krutýho a nelítostnýho zabijáka. Chápu jeho motivy. Tvůrci se je snažili speciálně v tomhle díle podrobně vylíčit, ale i přesto mi to jeho chování přišlo těžko uvěřitelný. Jako plus beru, že to aspoň neni prezentovaný jako morálně správný. Z toho pak vlastně do značný míry vychází i děj druhýho dílu, resp. připravovaný další série. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You'd just come after her...". Drsnarna, ktora sa premietne az do najvnutornejsich motivov a naviazanosti. Ano, Joelovo vycinanie v budove mi prislo trochu scenaristicky naivne. Tato serialova podoba sa mi velmi pacila, a preto si hru si v buducnosti urcite zahram. Depresivnejsi sebecky zaver prvej serie mi zapadol do celkoveho nastavenia. F*ck humanity. :D ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále které by mělo mít 80 minut je odfláknuté poloviční stopáží a skoro nulovým přísunem emocí. Kdo zná hru, došel si v klidu s rukou v rozkroku jako Al Bundy s unuděným xichtem pro finiš, který možná nechal prasknout pár cévek v mozečku exotům co neznají předlohu a dalším exotům, kteří tenhle vykastrovaný prefabrikrát mocně pětihvězdičkují a dělají z průměrné omáčky něco výjimečného.  Hlavně že HBO věnuje hodinu a půl dvěma chlupáčům a jejich sondování a finále, které má člověka naprosto rozdrtit jako ve hře, kde mají lítat emoce mezi světlonoši, Joelem a Ellie je prostě obyčejná střílečka, kde ani ta Ellie na konci příliš nevyjádří nějaké emoce k Joelovi. Aspoň že se tvůrci nesnažili něco měnit a i když unyle, podali finále tak, jak je ve hře. Joela za jeho rozhodnutí nejde jinak než obdivovat, úplně každý, kdo někoho miluje by obětoval všechny a všechno pro jeden jediný život a kdo říká že ne, je pouze zkurvený pokrytec. 60%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama