Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi zdá, že neznalost herní předlohy je výhodou. Ano, když člověk chce vidět vše, co zná, a současně si neuvědomuje, že tak to prostě nechodí, je to na zabití. Každopádně nevadil mi jistý kalkul, kdy leccos by ve skutečnosti nefungovalo a náhod bylo příliš, protože jinak by se děj moc neposunul. Uvažoval jsem o 4*, ale ta řezničina plná stříkajících emocí si hvězdu navíc zaslouží. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

Reklama

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice věrné předloze, ale myslím si, že hlavně díl předtím uškodil následujícím dílům, protože tady už se moc spěchá. Co si tak pamatuju, tak pasáž ve hře byla daleko delší, ale co už, nedá se svítit. Herecké obsazení naprosto skvělé, Troy Baker velice potěšil. Ono to dlouho vypadalo na 4* ale pak přišel onen boss fight na konci a přišly naprosto skvělé emoce, které byly velice přesvědčivé. Jakmile se Ellie potkala s Davidem, tak už jsem se nesmírně bavil. Hodnocení: 8,75/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle se mi to nestává, ale cítím limity seriálu držením struktury předlohy, kdy bych namísto věrného, ale nahuštěnějšího vyprávění ocenil, kdyby měly všechny postavy prostor na ploše více epizod. Výborný casting mnohých z nich vlastně přichází vniveč, když jsou na jedno použití (u filmů je to normální, u seriálu to zavání nevyužitou šanci). Ale i kdyby to mělo být v rámci cyklu "jeden díl stačí", zrovna tahle epizoda měla mít klidně 90 minut, přidat na životě v Silver Lake, nevynechat souboj Davida a Ellie s nakaženými (což je v předloze významný prvek jejich zvláštního spojení) a minimálně samotné finále působí trochu rozpačitě, kdy zatímco ve hře byla Joelova přítomnost k něčemu a hlavně nás nenutila myslet na okolí, zdejší otevření dveří najednou vyvolává otázky, proč nikdo nikde není a k čemu vlastně celé to Joelovo tažení napříč dílem bylo. ()

Fanda.Boukal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé slabší epizodě přišel zas neskutečný trhák. Jediný problém bych měl s tím že to bylo "jen" 50 minut. Klidně to mohlo být o půlhodiny delší a bylo by to jediné dobře. Četl sem tu že David tu ze začátku působil sympaticky narozdil od předlohy (kterou sem nehrál). To teda nevím na koho vždyť od první vteřiny co se objeví je jasný že s ním je hodně špatně a že kolonie funguje dost zvráceným způsobem. A během výměny pohledů při řečech o pohřbu všem jasně dojde co je v té komunitě špatně. Řeknu to znovu. Škoda krátké stopáže. V delší verzi mohli víc ukázat tu komunitu a i klidně to jak přijdou na to co byl jejich vůdce vlastně zač. Jinak skvělý díl s úžasnou atmosférou. Nakažení mi tu vůbec nechybí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama