Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 2

VOD (1)

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne ďalší z mnohých postapocalyptických filmov, ktorý nás zavedie do podzemných úkrytov, kde v hibernácií trávia svoj čas špičkoví vedci a odborníci do tej doby, než sa na planéte Zem opäť bude dať žiť. Film utiahnu dvaja herci. Nedá sa mu uprieť nápad, trochu gradácie, pár lekačiek, nejaké to napätie a celkom jasný smer. V blízkej budúcnosti na Zemi neexistuje dýchateľný vzduch. Prakticky všetko ľudstvo vyhynulo. Tí, ktorí boli vyvolení, aby obnovili spoločnosť, prežívajú v kontrolovanom umelom spánku. Jedinou nádej na záchranu ľudskej rasy strážia dvaja inžinieri, ktorí musia denne čeliť nástrahám obsluhy podzemného zariadenia i známkam postupujúceho šialenstva. To je v skutku skvelý námet. Nečakajte žiadny vysokorozpočtový biják. Naopak, toto je po stránke výpravy veľmi dobre zmáknuté. Jedinou slabinou filmu, ktorému sa inak darí vcelku dobre držať diváka v napätí, je absolútna absencia širšej pointy. Aj keď na druhú stranu, súdiac podľa inak veľmi dobre napísaného príbehu, to bol autorský zámer. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě jak je tu tenhle film většinou podhodnocený- přitom na ty tři hvězdy to určitě je. Komorní apokalyptické sci-fi s dobře hrajícím Normanem Reedusem (byť co si budeme nalhávat- Reedus celý film táhne a bez něj by to nebylo ono), Jen tomu chybí tísnivější a naléhavější atmosféra, ale i tak je to koukatelná, nenudící jednohubka na sychravé podzimní odpoledne, nebo večer. ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je dost rozporuplné. Film v první půlce totálně o ničem a já si stihla v kuchyni pozametat, umýt nádobí a poskládat prádlo. V druhé půlce napětí trošku stouplo, ale stejně jsem se neubránila dojmu, že si tenhle film chce hrát na něco čím není. A rozhodně není skvělým postapo filmem. Na druhou stranu nebýt Reeduse, vypnu to už po té první půlce. On dodal tomu filmu aspoň trošku šťávy, ačkoliv hraje podobnýho "týpka" jako ve Walking Dead. Ve finále si on dokázal udržet můj zájem a já chtěla vědět jak to s ním vlastně dopadne. Dopadlo to jak to dopadlo, ale nakonec to vidím na tři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatné, jen je to dost nepromyšlené, nevyužité a v tomhle podání je ten nápad tak na středometrážní film nebo na epizodu Twilight Zone/Krajních mezí/Black Mirror (vyberte si podle libosti). Kvůli tomu se to celé vleče a dějově poněkud dost, jenže i tak to nějakou atmosféru má a prostředí ve kterém se to odehrává působí skutečně klaustrofobně. Stejně bych ale chtěl hlavně vědět, co tam jedli a jak dlouho jim (dle konce) vydrží zásoby... Na víc jak dvě hvězdy to není. Btw, Norman Reedus rozhodně hrát umí, ale stejně už z něj navěky bude Daryl, ať hraje kohokoli... 2* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Norman Reedus si sprodukoval svoj vlastný film, obsadil do neho samého seba, prizval neznámeho režiséra a výsledkom je post-apokalyptické sci-fíčko natočené za pár dolárov. Samotný rozpočet a situovanie deja do jednej lokality by v zásade nemusel byť problém. Z podobných malých filmov sa môže bez problémov vykľuť stiesňujúci klaustrofóbický thriller, pokiaľ vie režisér navodiť tú správnu atmosféru. Bohužiaľ, v Air sa ju nedarí navodiť ani v jednej sekunde a trestuhodne chýba čo by len jej náznak aj napriek tomu, že pracuje so slušnou premisou post-apo sveta po jadrovej vojne, kde sa dvaja chlapi starajú o pár dôležitých vedcov uložených v hlbokom spánku. Namiesto toho divák sleduje typické klišé situácie kde jedna z dvoch postáv ktoré sa tu vyskytnú začne trpieť halucináciami, ktoré nemajú pre samotné dianie žiaden prínos a dej je vypĺňaný takými zbytočnými situáciami ako je takmer desaťminútový prelez černocha jednou tmavou vetracou šachtou. Žiaden konflikt, zvrat, zaujímavejšia myšlienka, nič. Bohapustá nuda o dvoch/troch hercov natočená niekde v sklade bez jediného zaujímavejšieho dialógu alebo atmosférickejšej scény. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama