Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 1

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prázdný jako Vzduch. Zcela zásadně chybí alespoň náznak atmosféry, kterou by v podmínkách postapokalyptického světa po jaderné válce s posranou atmosférou dokázal navodit i režisér reklam na vložky, Cantamessa s jedním průměrným krátkometrážním animákem na kontě to nedokázal za celou stopáž. Neherecké výkony jsou na tom ještě hůř, zvláště Rákos z Normandie dokazuje, že jeho jediný obdivovaný štěk ve vyhypované telenovele se zombíky je zásluhou toho, že za pět řad nepohne ksichtem a má kůl kuš. Krvavý diamant, který pokud nepobíhá zběsile po džungli jak orangutan a nesekunduje Leonardkovi (tou dobu stále bez Oskara), je na tom úplně stejně. Když tedy všechny ingredience od režie po dvoučlenný herecký ansámbl stojí za hovno, dojem může zachránit snad jen děj. A ten je překvapivě ještě víc o hovně než ten zbytek, kdy se naprosto všechno "zábavné" ve filmu smrskne na desetiminutové prolézání roury v opuštěné továrně na konzervy, která má za správných (ne)světelných podmínek znázorňovat ultramoderní kryt pro přežití lidstva po jaderné válce, a pak jakési žánrové klišé o paranoidním souboji, který je brutálně debilní a připomíná jen nudnou parodii, když to hrají dva diletanti a točí ještě větší. Jako fanoušek postapokalyptického VŠEHO můžu jen smutně utřít semeno z žaludu a vyhlížet další žánrové levné sračky, které si bude produkovat a hrát v nich třeba zase jiné televizní béčko. 20% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý lákal dvoma menami - Djimon Hounsou známy z veľkých AAA filmov (aj keď vedľajších úloh) a oproti nemu ikona Walking Dead série. Bohužiaľ strašne vidieť, že na nič okrem platov týchto dvoch hercov nezostalo. Tešil som sa aj na Davida Nykla, ktorého poznám ako skvelého českého vedca zo Stargate Atlantis, kde si človek v origináli medzi anglickými hercami skvelo užil, keď nadával v rodnom jazyku. :) ale všetko márne, to už aj v Atlantise mal väčšiu úlohu. Záver potešil, ale všetko, čo mu predchádzalo bola strašná nuda. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

A já se s tím hodnocením rozšoupnu až na celý průměr. On je ten film sice strašně předvídatelný, a tak nějak i tušíte celkovou atmosféru, ale o to vlastně jde. A když tak nějak dostanete to, co film od začátku slibuje, je to přece jen splnění mise. Není trhák, není to skvělé, ale na ten průměr to hezky sáhne. Na to jsem docela spokojený. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmu po jehož zhlédnutí si říkám,že je film buď naprosto z jiného vesmíru a nebo jsem ho totálně nepochopil.Dva technici v postapokalyptickém světu mají za úkol v podzemním bunkru střežit některé přeživší lidi co jsou v hibernaci.Jenže kde není důvěra tak je to pak těžké.....Jinak o ničem jiném film není a pokud nejste fanoušek jednoho z těch dvou herců,protože kromě jedné herečky je to opravdu celé obsazení tak vás na filmu asi nic nezaujme.Mě na tom lákal Norman Reedus,ale rád se na něj dál budu dívat radši v The Walking dead.Za mě celkově 30% a dvě hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film jsem během koukání neposouval, což je známka toho, že jsem neumřel nudou. Dva chlapi se starají o funkčnost bývalého raketového sila, v němž jsou nyní uskladnění v hlubokém spánku poslední zbytky civilizace, nenahraditelní zástupci svých vědních oborů. Čeká se, až na povrchu, zničeném "atomovkami" bude pro život zase o něco přívětivěji. Nu a tihle dva spravují a opravují a hlídají a pak si jdou zas lehnout, aby po nějakých několika měsících zase všechno opravili a zkontrolovali znovu. A protože oni jediní dva jsou vzhůru, postupem času to vede k jedné takové epizodě, která všechno zamotá a oba se jistojistě přestanou nudit. --- Další z řady nijak velkorozpočtových konverzaček zasazených do konce toho všeho tam nahoře a řešících co bylo předtím, co bude potom a co má tohle všechno za smysl. Tady to sice ale i přes svoji poměrně jednoduchost v prostředí (ale nápady to místy poměrně dobré na tu komornost) dává smysl, není to trapné, pošahané a dementní a celkem dobře se to sleduje. Těch 90 minut je ale tak akorát. Jednohubka. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama