Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)
  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)
  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)
  • Pri natáčaní si Javier Botet (Myrtu) pri páde zlomil ruku, kvôli čomu sa natáčanie jeho scén muselo preložiť. (Marceloo)

Reklama

Reklama