Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě, ale tenhle film je nestydatá fikce, protože v dnešní Indii je přece zhola nemožný, aby samotná ženská (jedno jestli bílá nebo hnědá) rajzovala sama vlakem kdoví kam, aniž by ji cestou (nebo už po cestě na nádr) hromadně neznásilnila tlupa pologramotných špinavých Indiánů se zuby zkaženými od žvýkání betelu. To ví snad každej zdělanej člověk, kterej čte zprávy ze světa. Ani jinak mě zpočátku film příliš nenadchl. Že to bude trochu srajda o mamince a dětičkách jsem čekal, ale lákala mě srajda indická, respektive srajda z Indie. A z tohohle hlediska jsem si příliš neužil, protože většinu scén mohl rejža natočit i někde na svojí haciendě ve Španělích, nebo ve čtvrtích starého Palerma s cikánskými statisty, či s běženci z Bangladéše. A ještě k tomu v hlavní roli opruzuje nevýrazná bezvýrazná máma kovbojíčka Carla z Walking Dead, která vypadá a hraje jako nepodařený klon Demi Mooreové, která sama vypadá a hraje jako nepodařený klon někoho jiného. Ale líbilo se mi několik dobrých lekaček (hlavně ta s pomalovaným pánem u vody), a příjemně mě překvapil celý nečekaně morbidní závěr. Takže nakonec hodně slušné tři. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho sem chtěl fláknout jen 2*, ale ten konec to trochu zachránil. Jak psal Alík, http://www.csfd.cz/uzivatel/394553-alistairmir/ film měl rozhodně na víc. Jinak sem nevěděl, že si tam zahrál ve vedlejší roli i Jarda tygřík alias jarous http://www.csfd.cz/uzivatel/398920-jarous/ ) Dost mě pobavila roztomilá holčička, jak tatínkovi mile vysvětlovala, že se maminka bude zlobit, když zasviní celou podlahu v kuchyni. Ta paní co chtěla zpátky Olivera do říše mrtvých a jak "svižně" chodila, tak nějak si představuju svoji cestu do práce v těch 67. letech..., bo ani třetí pilíř nepomůže... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě debilní film, jehož dějovou stavbu jsem shledal úmorně se opakující - vždycky se tam na chvíli objeví nějaký bubák, spustí na hlavní hrdinku trochu hrůzy, pak zmizí, chvíli je klid, pak se objeví další bubák, a tak pořád dokola. A jak se toto schéma stále opakuje, začne to velmi rychle nudit a přestane to být strašidelné, protože člověku dojde, že když to vždycky za chvíli zmizí a nikdy to nic neudělá, tak není důvod, proč se toho bát. Zasazení děje do indických lokací je celkem atraktivní, ale film mě moc nebavil, mj. i vinou "no name" obsazení (naprosto nevýrazní a nezajímaví herci). Pro mě osobně ztráta času a zcela průměrný horor, bez špetky scenáristické invence. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama rodiny poznamenané traumatem ze ztráty syna se postupně promění v klasický bubufilm. Zajímavostí je využití indické mytologie ohledně světa živých a mrtvých. Tématicky se film poněkud kryje s Kingovým Řbitovem zviřátek, kde byla využita magie indiánská. Obě ale fungují stejně - mrtví se již nevrací takoví, jací byli. Hlavní hrdinka je klasická blbka, co by slíbila naprosto vše, ale pak slib stejně poruší (nu, bez toho by tenhle film neměl bubupokračování). A za chyby se platí, což zjistí hned několik postav. Byť ani tahle duchařina není nijak strašidelná (nepočítám lekačky, ty zvládne každý a většinou fungují vždy), celkově jsem měl z filmu dobrý pocit. Kamera, hudba, indické lokace, tajemný les, chrám a umírněné využití počítačových efektů. Jo a malá dítka, co chtějí zaříznout své rodiče, se počítají! Celkově dávám 3,5*, i když se k filmu již nejspíš nevrátím. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi tak na úrovni Out of the Dark. Taková průměrná konzumní duchařina, která sice ničím nepřekvapí ale taky neznudí. Alergickej ale začínám byt na za zádama stojící rozkládající se děcka a taky děcka s protaženým xichtem, to už mi pije krev a připadá mi to vyloženě klišoidně trapné. Na jedno podívám jakš takš fajn. 55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Pri natáčaní si Javier Botet (Myrtu) pri páde zlomil ruku, kvôli čomu sa natáčanie jeho scén muselo preložiť. (Marceloo)
  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)
  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)

Reklama

Reklama