Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (9)

  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)
  • „Vždycky jsem chtěl být pořádně pokérovanej. A když už jsme měli hrát rockery na útěku, byla to ideální příležitost,“ vzpomíná herec Vojta Kotek na svůj nápad udělat si tetování, kvůli němuž musel být každý den na place o tři hodiny dřív než jeho parťáci Jakub PrachařKryštof Hádek. (SONY_)
  • Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ říká o své roli Jakub Prachař. (SONY_)
  • „Jsem jeden z party kamarádů a členů kapely, kteří zdrhnou do Francie. Zároveň ale hraju i nadšeného botanika, kterého zajímá všechno zelené a vůbec všechno, co roste. Kam přijdu, tam prošmejdím zahradu a všechny stromy a keře,“ říká o své roli Vojta Kotek. (SONY_)
  • Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského z cestování po Francii a pobytu u známých. Reálný základ tak mají i některé figury filmu, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš. (SONY_)
  • Film se natáčel přímo v Provence ve městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. (SONY_)
  • Hudba, která hraje na diskotéce, je píseň „Ještě se připlazíš“ od kapely J.A.R., pouze v instrumentální verzi. Píseň jako taková vyšla na desce „Eskalace dobra“ až téměř rok po premiéře filmu Prázdniny v Provence. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama