Reklama

Reklama

Kilo Dva Bravo

  • Velká Británie Kajaki (více)
Trailer 1

Každý krok může být jejich poslední... Provincie Hílmand, Afghánistán, září 2006, přehrada Kajaki. Britské jednotky mají za úkol chránit přehradu. Jedná se o strategický objekt zásobující elektřinou rozlehlé území. Kontakt s nepřítelem je takřka nulový a čas v kopcích jako by se zastavil. Jedné noci však Brity zaujme podezřelá aktivita u čerpací stanice dole u přehrady. Později také dalekohledem zjistí, že místní ozbrojenci na nedalekém checkpointu vybírají od civilistů neoprávněné poplatky za průjezd. Malá průzkumná jednotka se tedy vydává dolů úzkou stezkou situaci prověřit. Zhruba v polovině cesty však narazí v malém údolíčku a místě zcela nečekaném na minové pole. Jednotka, která má problém se spojením, se ocitá v pasti a zraněným hrozí vykrvácení, pokud nebudou urychleně evakuováni... Snímek Kilo Dva Bravo je celovečerním hraným debutem Paula Katise, který začínal jako dokumentarista. Nebývale autentický film popisuje skutečný incident, který se v roce 2006 odehrál na afghánském bojišti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (89)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak uznávam, príbeh podľa skutočnej udalosti... no a? Aj tak to bola nuda ako špina za ušami. Úvod je len o žvástoch a siláckych rečiach, ktoré nikoho nezaujímajú - banda magorov, ktorá si myslí, že sa všetko točí okolo ich maskáčových zadkov. Potom prídu nejaké tie trápne životné múdra, no a potom konečne dôjde aj na jadro veci. Tú prvú mínu som pochopil, avšak potom sa tí vojaci začali chovať ako stádo tupoňov, takže nečudo, že ešte pár nožičiek letelo vzduchom. No a medzi tým zasa len tie trápne, patetické reči... Som rád, že to mám za sebou. Slabučký podpriemer. 30/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slušné prekvapko. Niekedy vám takéto malé vojnové filmy dajú viac akoby ste čakali. Príbeh o znudenej jednotke, ktorá sa dostane do problémov v mínovom poli môže po čase pôsobiť nechtiac až smiešne, ale bohužiaľ aj takéto veci sa stávajú a aj vojaci sú len ľudia. Títo občas pripomínajú skôr hlupákov, ale čo narobíme...Prvý výbuch sa predvídať nedal, to je ok, ale každý, kto tam po tomto výbuchu išiel, alebo tam ostal mal bezpodmienečne prečistiť svoje najbližšie okolie. Vyčistiť priestor o ploche 5x6 metrov by pre zopár mariňákov nemal byť až taký problém. Oni radšej čakali niekoľko hodín a odpaľovali si pod zadkami ďalšie a ďalšie míny...Komunikácia cez vysielačku a dojednávanie odvozu ranených to je tiež kapitola...Berme to tak ako to je. Chlapci to posrali a posralo sa všetko, čo sa dalo. Chýbal tam už len Taliban, ktorý tam mohol kedykoľvek nabehnúť. Film ako taký je spracovaný solidne, herecké výkony fajn, slovo fuck zaznie snáď 1000x. V závere vám dvihnú tlak titulky, kde sa dozviete, že títo vojaci dostali medaile. A za čo?? Ja osobne by som ju nikdy neprijal. Mal som smolu, posral som to, ale rozhodne nie som žiadny hrdina. Ak ju mal niekto dostať, tak jedine doktor. 80%. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, drsný a bezútěšný válečňák o skupině vojáků, kteří uvíznou v zaminované roklině. Je to nervydrásající jak hovado, parta je sympatická a jakmile začnou vybuchovat miny (a že jich je!), byl jsem přišpendlen do sedačky jak dlouho ne. Ubrat posledních 20 minut, kde se film už míííírně táhne a byl bych ještě spokojenější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Každopádně, kde je nepřátelská linie?“ - „Linie? Jasně. Ta je tady všude, chlape. Taliboš sem nahoru vystrčil rypák. My ho zahnali zpátky do díry.“ A v jedné takové „díře“ se brzy ocitnou naši hrdinové, a dostat se odsud kompletní bude jen pro vyvolené…Absurdní, přesto skutečný? Osvětová podívaná pro ty, kteří žehrají na „velká“ zpoždění Českých drah…ale k filmu. Prvních 30 minut se vlastně nic naděje a divák se jen dívá na to, jak se banda „myslitelů“ fláká na sluníčku a musí se prát s takovými nepřáteli jako jsou nuda, klid, rutina. Ale pak někoho napadne, že procházka v zaminované oblasti bez jediné(!) hledačky min je to pravé zpestření, a po jednom špatném našlápnutí začne ta správná zábava…Film je frustrující, paradoxní (SSSR totiž v touze vyhrát studenou válku hodně předvídal a geniálně se dovtípil, jak ty imperialisty jednou překvapit…ehm), nechybí mu napětí (ačkoliv otázkou u něj není „jestli“, ale „kdo další“) a silné emocionální momenty. A dobře si u toho uvědomíte, jak je lidské tělo vlastně strašně chatrné. Za mě to budou slušné 4*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelný tragikomický sled událostí vedoucí ke zdecimování jednotky několika zapomenutými sovětskými minami na pár metrech čtverečních v bohem zapomenutém údolí. Něco tak absurdního prostě nevymyslíš. Ostatně se to údajně skutečnosti drží věrně. Navíc se podařilo skvěle zachytit psycho vypjatou atmosféru sice směšné, ovšem o to více bezvýchodné situace; v nejlepších momentech, kdy se naplno odhaluje pravá nátura (a ostatně i vnitřnosti) jednotlivých charakterů, to dá vzpomenout na původní Mzdu strachu. Celé to pak graduje po pokusu o přistání prvního vrtulníku po cca dvou třetinách stopáže. Po tomto předčasném vrcholu to však již pouze dojíždí půlhodinovým mlácením již předtím vymlácené slámy, kdy se čím dál více do té doby naturalistický protiválečný snímek přeci jen začne stáčet spíše k oslavnému tónu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V čase 01:31:00 dostane jeden z vojáků napít. Nedostane však obyčejnou H2O, ale roztok chloridu sodného, tzv. fýzák, který tvoří 0,9 % NaCl. (Winster)
  • Film měla premiéru 12. listopadu 2014 v Londýnském kině Vue Cinema na Leicester Square a zúčastnili se jí herci, štáb a veteráni, kteří onu událost zažili. (Homerking)
  • Zápletka vychází z incidentu u přehrady Kajaki, do kterého byl zapleten Mark Wright (David Elliot) a malá jednotka britských vojáků poblíž přehrady Kajaki v afghánské provincii Helmand. (Homerking)

Reklama

Reklama