Reklama

Reklama

Válečná banda

  • USA War Pigs (více)
Trailer 1

Armádní kapitán se skandální minulostí Jack Wosick (Luke Goss) dostane šanci napravit si reputaci v čele bandy ztracených existencí přezdívaných War Pigs. Jejich úkolem je podniknout tajnou misi za nepřátelské linie a vyhledat a zmocnit se nacisty vyvinuté super zbraně - těžkého dělostřeleckého kanonu V3, který by znamenal nepřekonatelnou výhodu nad Spojenci. Ostřílený veterán 1. světové války Jack musí své nové mužstvo vycvičit, velet mu a vydobýt si jeho respekt, aby z nich za asistence kapitána Hanse Picaulta (Dolph Lundgren) a německého antifašisty ve službách francouzské cizinecké legie plukovníka A.J. Reddinga (Mickey Rourke) udělal fungující průzkumnou jednotku. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Buď to bylo rozpoložením nebo faktem, že žádný zázrak jsem nečekal... každopádně nejsem pohoršen. Prakticky vůbec. Ano co mě mrzelo je ta zjevná inspirace Tuctem špinavců, ale na druhou stranu setkání skupiny béčkových oblíbenců (Lundgren, Rourke, Goss) bylo příjemnou záplatou. Také uznávám, že první polovina filmu je vlažnější, nicméně po hoďce a půl je konec... Fakt nechápu proč se zlobit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden lesik, par no name hercov, 3 ex-hviezdy a zopar kusov starej armadnej techniky, ktoru filmarom zapozicali nejaky zberatelia. Bohuzial nedostali povolenie k jej zniceniu a tak tu mame len 2 akcne sceny a medzitym kopu nudnych kecov, ktore prenasaju postavy, ktore mi boli uplne ukradnute. A je jedno, ci ich hrali mladi no name manici, alebo ex-hviezdy v ulohach ich mentorov. Nikto z nich tu nepredvadza nic, co by mohlo kohokolvek zaujat. Zamrzi to najviac u Lundgrena, ktory si hranie vo svojich poslednych slusnych beckach viditelne uzival a ten dobry pocit dokazal preniest aj na divaka. V tomto filme je znudeny ako vsetci ostatni herci. Ale podme spät k akcii. Míme tu jednu kratucku prestrelku v lesiku na zaciatku a potom uz len akoze velkolepe finale v ktorom sa pred kamerou mihne nejaky ten tank, ale kedze nemali povolenie ho čo i len poskrabat, tak finale znova vyzera ako len take podfinancovane strielanie par statistov. Keby to vyzeralo aspon stylovo. Ale vsetky prestrelky su sterilne natocene, takze vo vysledku nudia rovnako ako tie neznesitelne nekonecne dialogy. Velke sklamanie. Po relativne velkolepo pôsobiacom trailery som dostal jeden velky podfinancovany prd. Ruky prec od tohto filmu. 2/10. ()

Reklama

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

No, větší slátanina už je snad jen Company of Heroes. Klady: vidět po letech Dopha Lundgrena ve filmu Zápory: celý koncept filmu, je vidět, že to je nízkonákladové (všechno točeno v jednom ročním období), uniformy jsou slušná slátanina, o německých netřeba se rozepisovat. Nějaké reálie režisérovi či vojenským poradcům vůbec nic neříkají - třeba ubrus ve stanu war pigs je doočíbijící polyesterová vlajka Kriegsmarine. Nášivka černého oválu s bílou lebkou sice byla oficiálně schválena, ale pro 4. četu 3. commanda kombinovaných operací (Britové, nikoli Američani, jak je ve filmu presentováno). No a celé to završuje Dophi stylizovaný do francouzkého legionáře - americká uniforma s americkými distinkcemi s cépi blanc a na rameni nášivkou francouzských dobrovolníků divisí SS. O bezedných zásobnících se netřeba rozepisovat, zkrátka a dobře tenhle film coby PC hra je stravitelný, ale dívat se na to opravdu nedá..... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

War Pigs je dá sa povedať pomerne slušný vojnový film, s nízkym rozpočtom, ale napriek tomu zvládnutý v rámci akcie a napätia. Tvorcovia sa snažili čo im rozpočet dovolil a tak je výsledkom svojím spôsobom nenáročný pohodový vojnový snímok bez zbytočných ambícií a prekvapenia. Človek tak, ako vždy fandí klaďákom. Aj keď som znalcom mnohých vojnových snímkov, zaradím aj tento medzi vojnové filmy, čo stoja za občasné zhliadnutie. Tentoraz sa pred kamerou zišli dvaja pozitívni hráči akčných filmov. Dolph Lundgren a Luke Goss. Pravda, ešte im tu sekunduje ostrieľaný Mickey Rourke, ale ten je tu tak krátko, že ho ani nepočítam. Fajn príbeh, spracovanie obsadenie i dej. Až na víťazoslávny záver, kedy si odkráčali z nepriateľskej línie a tábora ako králi to hodnotím vcelku kladne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lundgren, Rourke a Goss vs. náckové. Když si to člověk řekne takhle, tak to společně s námětem vypadá na docela slibnou béčkovou variaci na Špinavce. Ale realita je bohužel někde jinde. War Pigs nemají nic, co by měl válečný film mít. Akce příšerná, postavy absolutně nezajímavé a ta troška umělé krve společně s mizernými efekty to nahoru také dvakrát netáhli. Jediné, co si z toho člověk vezme je zjištění, že z Rourkea je už celkem solidní kreatura, která nemá s homo sapiens už nic moc společného. Za Dolpha 10%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od 21. října do 12. listopadu 2014. (GASTON73)
  • Při seskakování z tanku jeden německý voják vezme rukama za hlaveň a otočí o kousek i věží. (grovik.net)
  • Při výcviku jsou použity zcela anachronické uniformy. Americká armáda během 2. světové války nepoužívala bundy se zipem. Jediné bundy se zipem byly kožené letecké. (grovik.net)

Reklama

Reklama