foto

Ryan Kelley

  • nar. 31.8.1986 (32 let)
    Glen Ellyn, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Místem narození Ryana Jonathana Kelleyho se stal 31. 8. 1986 Glen Ellyn ve státě Illinois v USA. Je pátým nejstarším dítětem početné rodiny (osm bratrů a šest sester  - devět z nich je adoptovaných).

Ve dvou letech byl spolu s pěti svými sourozenci na setkání s agentem, které odstartovalo jeho kariéru. Začínal účinkovat v reklamách (dnes už jich má za sebou přes 50), a jeho první filmová role byla v osmi letech ve filmu Nikdo není sám režiséra Petera Yatese.

Proslavil se však až rolí Clyda ve filmu Mean Creek, za kterou dostal cenu Nezávislých filmů v kategorii Zvláštní ocenění. Hrál i v několika seriálech (Smallville, Odložené případy, Posel ztracených duší, Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti). 

V roce 2009 natočil film Modlitby za Bobbyho, kde si zahrál mladého homosexuála, který spáchá sebevraždu. Ve stejném roce si zahrál hlavní postavu Bena ve sci-fi filmu Ben 10 - Alien Swarm.

V poslední době se nejvíce vepsal do paměti především mladších dívek v seriálu Teen Wolf. Je to vlastně jediný seriál, ve kterém nemá pouze epizodní roli.

kakin

Herecká filmografie

Filmy

2017 Do I Say I Do? (TV film)
Realms
2016 Lucifer
2015 Válečná banda
2012 Přerušené ticho (TV film)
2009 Ben 10: Alien Swarm (TV film)
Modlitby za Bobbyho (TV film)
Výhled odsud (TV film)
2007 Still Green
2006 Dopisy z Iwo Jimy
Outlaw Trail: The Treasure of Butch Cassidy
2004 Zátoka ticha
Čarovná země
2002 Stray Dogs
Ukradené léto
1999 Charming Billy
1995 Nikdo není sám

TV seriály

2018 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Bojovník za mír (S09E16)
2017 Vlčí mládě (TV seriál)
Genotype (S06E18)
Werewolves of London (S06E17)
Triggers (S06E16)
další epizody (10)
2016 Vlčí mládě (TV seriál)
Relics (S06E04)
Sundowning (S06E03)
Superposition (S06E02)
další epizody (12)
2015 Vlčí mládě (TV seriál)
Status Asthmaticus (S05E10)
Lies of Omission (S05E09)
Ouroboros (S05E08)
další epizody (10)
2014 Vlčí mládě (TV seriál)
Klam a zmatek (S04E12)
Slib mrtvým (S04E11)
Zrůdy (S04E10)
další epizody (15)
2013 Twisted Tales (TV seriál)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Users (S11E07)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
A uslyšel jsem hřmění (S01E09)
Odložené případy (TV seriál)
Sabotáž (S05E12)
2007 Profesionálky (TV seriál)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2002 Smallville (TV seriál)
Ryan (S02E08)
Nalezenec (S01E16)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace