Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se točí kolem dvojice křivých policistů. David Waters (Elijah Wood) a Jim Stone (Nicolas Cage) při práci v oddělení důkazů náhodně objeví skrytý trezor plný špinavých peněz z drog. Touha po obsahu trezoru je přivede do smrtící pasti korupce, kde si nemůžou být ničím jistí a nakonec musí bojovat i o svůj život. (Hanz Brix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (47)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Trust považuji za vážně slušnou zábavu, u které je ovšem nutné zmínit jeden podstatný fakt, a to že žánrové zařazení krimi/drama/thriller není z těch nejpřesnějších, a spíš bych ho určitě změnil na krimi/komedie/thriller, jelikož toho dramatického se zde vážně moc neobjevuje a naopak, neoddiskutovatelná odlehčenost, v případě obou postav až zábavná potrhlost, tu poměrně výrazně dominuje, takže spíš než o nějaký vážný thriller se ve výsledku jedná o takový odlehčený thriller, který se nedá brát snad ani příliš vážně. Způsobeno je to pak, jak už jsem ale zmiňoval, především oběma ústředními hrdiny, kteří spíš než jako dva nekompromisní drsňáci, jdoucí si za svým cílem přes mrtvoly, působí jako dva popletové, kterým se lepí smůla na boty,  vymamlasí co mohou a i přestože se občas jako temné osoby zachovají, tak za mě přeci jen převládají ty jejich ťulpasovské rysy. Každopádně tahouny tohoto filmu jsou oba herci, kteří ony ústřední figurky ztvárnili, a to jako vždy skvělý Nicolas Cage a Elijah Wood, jelikož oba tu jsou fakt zábavní a výrazní, nicméně krom nich mě bavila ale i celkově nepředvídatelná zápletka, která navíc disponuje svižným spádem, napětím, sem tam se objeví nějaký ten povedený a neotřelý nápad, ke konci se to pak navíc i slušně vyhrotí a závěrečné rozuzlení prostě též pobaví. The Trust tak zkrátka sice není žádná ultimátní pecka pro davy, ale jako svižné, zábavné a nápadité béčko, s dvěma parádními herci v hlavních rolích, funguje naprosto dostatečně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bylo rozehráno na poměrně kvalitní snímek - minimálně takový, jaký by ve filmografiích Nicolase Cage a Elijaha Wooda v posledních letech poměrně vybočoval. Černým humorem okořeněný stylový heist thriller však narazí na zpackané finále, kde přijde na řadu z hlediska děje naprosto nelogický zvrat opřený o zbytečné klišé v podobě morálního dilematu, který takřka pohřbí většinu předchozích pozitiv, jaká mě u tohoto filmu napadala. Převeliká škoda! ()

Reklama

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Od The Trust som nemala, ale že absolútne žiadne očakávania. Cage-a si síce vždy rada pozriem, no popravde ma popis filmu oslovil len veľmi vlažne. Keď som sa do toho v nestráženej chvíli pustila, vyzeralo to celkom sľubne. Obdobné pocity v podstate pretrvávali celý film. Zopár "vtípkov" spríjemňovalo až chorobnú vážnosť Wooda, čo teda vnímam ako plus. Takým plusom už však nebol sám Wood, ktorý jednoducho bude vždy Frodo a minimálne v mojich očiach sa len tak ľahko neodškatuľkuje (narozdiel od Radcliffa). Parťáctvo medzi Nikym a Woodom teda na mňa vôbec nefungovalo a miestami pôsobilo až komickým dojmom (a to asi nie je ten prvok komédie, o ktorý tvorcom šlo, či?). Inak ako hovorím The Trust je schopný slušne vtiahnuť do deja, neistota ohľadom trezora a následné odhalenie jeho obsahu sú fajn. Odvtedy už však nastáva niekoľko problematických oblastí, ktoré až tak s úsmevom neviem prehliadnuť. Snímok udáva niekoľko indícii - o čo by mohlo ísť, ako by to mohlo dopadnúť, kde by ešte mohla nastať rafinovanejšia zápletka - avšak ani jedným z týchto smerov sa nevydá, niekoľko situácii (pre mňa celkom podstatných) mi neobjasní, a teda som v závere len tupo čumela na titulky a nemohla uveriť tomu, že to takto skončilo. Sľubný začiatok aj priebeh, avšak pochovaný koncom. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dva outsideři policejního sboru se dostanou jako slepí k houslím k plánu, jak vykrást sejf a pokoušejí se tak rozjet solidní žánrovku. Oběma se moc nedá co vytknout, pouze jsem měl celý film pocit, že se jako dvojice zlodějíčku k sobě nehodí a jako by si oba herci k sobě nemohli najít cestu. Možná je to pouze můj pocit a příliš tomu nenahrává ani fakt , že se vše odehrává v jedné místnosti a prakticky se nic neděje. Tam, kde člověk čeká zvraty, tak nepřicházejí. Ke konci jsem moc nepochopil jednání postavy Wooda, což mi přišlo docela dementní a závěr není to pravé, co bych čekal. Určitě to patří k lepšímu, co jsme s Cagem v poslední době viděl. Herecky mají oba na lepší projekty......6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekal, ale 2 nedávný Cageovo filmy se mi líbily, takže přecejen do takových sra*ek ještě neleze, jenom ty náměty holt nejsou nic extra. Vesměs jsem se ale nenudil, příběh mě celkem zaujal a vidět zase Elijaha Wooda taky stojí za to. Neškodný krimi thriller, na tv reprízu ideální...6.5/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno