Reklama

Reklama

Kung fu Yoga

  • Indie कुंग फ़ु योग (více)
Trailer 1

Dva profesoři se spojí, aby našli ztracený poklad, a podniknou dobrodružství, které je zavede do tibetské ledové jeskyně, do Dubaje i do horského chrámu v Indii. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jackie si teda pěkně zablbnul. Škoda že se do filmu nepřeneslo moc hravosti a zábavy, jakou si nejspíš tvůrci a herci užívali na place. Bollywoodská tečka byla přesně tím, co takový film mělo završit. Holt co očekávat od spolupráce Indie a Čína. Na druhou stranu, jak byla ohromná výprava, tak mizerné jsou digitální triky. A že musely být nacpány takřka všude. Jasně, lev v autě se jinak bude dělat těžko. Ale sporťák driftující kolem kamery fakt nejde natočit s šikovným řidičem? Jinak ale choreografie ušla a kvůli ní se na film bude dívat v první řadě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se pokusil spojit - asi v rámci nějakých dnů mezinárodního přátelství nebo tak něčeho podobně mírového - klasické čínské kung-fu filmy, samozřejmě s jeho smyslem pro humor (ať si o něm myslíme, co chceme) s bollywoodskými filmy, ze kterých si vzal onu neskutečně přepálenou barevnost a samozřejmě na konec i taneční čísla. Jinak jeho trademarky zůstaly - všechny asistentky (princezny, sestry princezen - časem jsem už měl bugr v tom, kdo je kdo) jsou mladé, krásné, sexy a atraktivní, je tu pár nebezpečných proskoků a akrobaticko-akčních čísel, jenom - a to mě mrzelo ze všeho nejvíc - chybí tradiční nepovedené záběry na konci pod titulky! Příběh se otevřeně a přiznaně inspiruje Indiana Jonesem, ale dělí se žel na tři části - pátrání po prvním pokladu v ledových horách (tahle část se mi líbila moc, včetně vrtáku nebo potápění pod ledem), aukce diamantové relikvie v SAE (kde uvidíme dostihy velbloudů nebo honičku se super drahými auty) - tahle část je do filmu hodně násilně naroubovaná, nedává smysl, a třetí částí je hledání skutečného velkého pokladu (ten zlatý chrám mě tedy moc nebral). V úvodu filmu navíc musíte přežít naprosto hnusnou a nepřehlednou animaci s tak rychlým historickým přehledem, že jsem absolutně nepochopil, kdo proti komu, proč, a jak se dostali k ledu... V průběhu filmu, už naštěstí hraného, dojde na časté další animace a všechny jsou trapné až na půdu - třeba lev na zadním sedadle nebo hyeny, kde jsem měl pocit, že jeden z hrdinů je Obelix, napil se lektvaru a teď chytá hyeny za ocas, aby je odhodil. Zábavné to svým způsobem je, nudné občas ale taky, a myslím, že na film docela rychle zapomenu. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se při téhle dobrodružné honbě za pokladem pobavila. Sice to není žádná super bomba a ne každému se to bude líbit, ale jako pohodovka na oddechnutí/vypnutí to u mě fungovalo. Když pominu ten strašný začátek, který mě při prvním koukání celkem vyděsil, nemám k tomu žádné výhrady. Mám ráda filmy o hledání pokladů, řešení záhad, takže dějem mi to hodně sedlo. Navíc se to odehrává v zajímavém prostředí (podzemní ledová jeskyně, dubajský luxus, indické chrámy), takže se na to pěkně kouká. Je tam i několik dost vtipných scén - na honičku se lvem v autě asi dlouho nezapomenu. No a na konci zaujal i taneček :) Přeloženo. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Moc smutný pohled. Jackie Chan předává štafetu mladším tajtrlíkům s plastikovými tvářičkami a do toho se natřásá několik modelek, to vše v nesmyslně našňupaném vyprávění – takže u vlastně máme jen dražší a mainstreamovější ekvivalent "Exodu do Šanghaje". Chanovo zaprodávání se Číně zde má jednak propagandistické konotace – koprodukce s Indií evidentně měla pomoci vztahům stran v Indii negativně přijímaného projektu Belt and Road Initiative. Navíc absolutní podřízení se těm nejděsivějším trendům současné čínské produkce ústí v naprostou nekoukatelnost pro příznivce Chanových klasik. Čínské publikum je okouzleno spektákly toho nejnižšího a nejnadreálnějšího kalibru, takže čínské kasovní trháky se neobejdou bez bláznivě překotných CGI scén za hranicí uvěřitelnosti. "Kung Fu Yoga" je pak smutným dokladem, že publikum, na které Chan cílí, není zvědavé na krkolomné kaskadérské kousky a nápaditou choreografii. Chan si tak vystačí s pitvořením a kupou pixelů. Dokonce i těch pár scén, kde opakuje své charakteristické choreografie z dob svého kariérního vrcholu, se nedají sledovat, protože namísto klasických kompozicí do celku, kde by vynikly pohyby a nápady, je akce rozsekaná na titěrné záběry, aby to mělo rádoby dynamiku. Stanley Tong je vedle Ringo Lama druhý veterán, jehož návrat dával naděje na comeback stylu zlaté éry hongkongské kinematografie, ale ještě fatálněji než u Lama výsledek pouze stvrzuje, že tahle éra se za současné konstelace čínského průmyslu nevrátí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $362,657Tržby Celosvetovo $257,739,000▐ Režisér Stanley Tong je až prílišný rutinér bez kúska nápadu. Dosť to trpí aj na dosť okatých trikoch, tie fakt bijú do očí. Celkovo výzor filmu pôsobí ako by chcel byť takým novodobým Indiana Jonesom ale ide úplne mimo vkusu, znesiteľnosti či dokonca nejakej tej pútavosti. Dejová kostra fakt chabá. /35%/ ()

Galerie (184)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečnou píseň „Endless Love“ nazpívali Jackie Chan a čínská chlapecká skupina M.I.C. (Rominator)

Reklama

Reklama