Reklama

Reklama

Dětská hra

(TV film)
Velká Británie, 1984, 70 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se rodina Prestonových probudí uvězněná ve svém vlastním domě. Všechna okna a dveře jsou zvenčí zabedněné jakousi pevnou hradbou a nedají se otevřít. Kdosi uzavřel přívod vody a odpojil telefonní spojení. Teplota vzduchu stoupá. Otec Mike je bezmocný. Spolu s manželkou Lynn a dětmi se začínají dusit a čelí teroru nevysvětlitelných paranormálních jevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

OPRAVDU ŽASNU NAD TÍM, KOLIK Z VÁS TVRDÍ, ŽE SE POSTAVY CHOVAJÍ NESMYSLNĚ. MŮŽETE MI LASKAVĚ ŘÍCT, KDE JSTE NA TUHLE DO OČÍ BIJÍCÍ NESMYSLNOST PŘIŠLI?!? JE TO TOTIŽ PŘESNĚ NAOPAK. Celý film jsem se tetelila blahem, neboť jsem konečně našla horror, ve kterém se lidé chovají téměř celou dobu logicky. Už jste někde viděli, aby si někdo (LOGICKY) vyrobil provizorní nárazník či airbag jako ochranu před prudkým nárazem? Už jste někde viděli, aby někdo (LOGICKY) vypnul proud před tím, než vytrhne životu nebezpečný předmět ze zásuvky? Ne, protože klasičtí hrdinové amerických horrorů jsou ve skutečnosti nadpřirozené bytosti, které si ani trochu nelámou hlavu s něčím, jako jsou fyzikální zákony. No nic... Atmosféra filmu je skvělá, hudba rozhodně neurazí a herci už vůbec ne (možná nesympatické dítě). Největší chybou, která vše do základů zničí, se tak překvapivě stává závěr. Je šokující, je originální, do filmu se hodí, ale je pojatý tak strašně, že se to ani nedá popsat. Závěrečný dialog mezi matkou a dcerou (včetně stoprocentně amatérského chování a příšerných grimas) je pro mě vrcholem stupidity, oproti kterému je sdělení před titulky pastvou pro oči i mozek.;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dobře budované napětí stejně jako (zpětně) věrohodné chování a způsob přemýšlení. Určitě bych ani nečetl obsah filmu, který zde nabízí distributor, protože to je asi nějaký špatný vtip. Z počátku vše vypadá možná až naivně a hloupě, ale během těch necelých 90 minut dokáže příběh výrazně pokročit, překvapit a ve správnou chvíli skončit. Konec se nedá chápat jinak, než od první chvíle promyšlená hra s divákem, na kterou však prakticky nemůže přijít:)) Ne vždycky je film fér ke svému divákovi. ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Konec je dost trhlej, ale roli spíš hraje záhadná atmosféra po celou dobu.Musím říct, že když se člověk trochu soustředí je ten film poměrně dobře promyšlenej.Námět je hodně originální a film má moc upoutat okamžitě v prvních minutách.Ale pořád něco neni recht že?Herecký výkony vzhledem k atmosféře a pointě jsou slušný.Hlavně oceňuju , že se film vyhýbá velkým a fyzicky náročným operacím, které by museli aktéři provádět, protože v tom horku tam, jsou hnedka s každým větším výdejem energie, na konci sil.Je to tedy autentické až dost.Takže vůbec nevim jakym právem jejich chování tady kdo napadá.To by mě zajímalo kdo ty věčný nespokojence teda nutil se na to dívat na celý.Pak tady mektaj o 80 ztracenejch minutách jejich beztak zbytečnýho života. (jinak takhle dementní text distributora se každej den nevidí.Prozradí všecko...no stres.) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se dá říct, že pointa není tak docela fér, mě její kontrastnost hodně pobavila - na smrt vážné drama plné pocitu stísněnosti a beznaděje tak dostává hodně ironický nádech, ačkoliv logika jde hodně stranou. Nakonec, proč ne, jen je třeba najít dostatek nadhledu a na tuto hru, která směřuje i k divákovi, přijmout. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Dialogy jako z katastrofického filmu, neschopná ženská a protivné děcko... ale zase tak špatné to nebylo. Docela slušné napětí, zmatek, klaustrofobie a tak dále na televizní film vytvořené dobře. Závěr je laciný a byl tam vsazen tak nějak jako "nevíme co dál, tak to ukončíme". Název filmu vyzradí bohužel strašně moc. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V celém filmu hrálo jen 5 herců. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama