Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (92)

Maq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řemeslně je to zvládnuté skvěle, ode všech zúčastněných. Co se na filmu všeobecně nelíbí, to je jeho chlad, bezvýznamnost. Jenže vtip je v tom, že právě takovým to mělo být! Jenom pózy a nedospělé hry lidí prolezlých hedonismem a falší (pop-music). Co skutečného mohou takoví lidičkové prožít? I ta smrt je v jejich podání jaksi pitomá a zbytečná. Leč symptomatická! Kolik jen hvězd pop-music zemřelo takhle blbě? No nic, tak podepíšeme fanouškovi cédéčko a máme tu epizodu za sebou. --- Soukromě si představuji, jak by se na takovém "šokujícím úmrtí génia" vyřádil bulvár. A Tilda by se slzou v oku přidala k dobrému, jak ta strašná událost navždy ovlivnila její (neexistující) uměleckou tvorbu. --- Pořád ta hra, hra na život, jen ne život sám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by chcel vidieť Tildu Swinton akože nahú a súložiacu, tak má možnosť, avšak to si myslím nie je želaním ani najväčšieho vyznávača skeletóznych antisexy postáv. Film je síce prerábkou, ale nič nového oproti originálu nepriniesol, teda okrem toho, že namiesto Romy Schneider tu máme podstatne horšie vyzerajúcu postavu. Zhruba 80 minút to je len o tom, ako si tzv. moderní herci behajú polonahatí až nahatí okolo bazéna a skúšajú to na seba, kto sa s kým vyspí. Aspoň na záver príde tragická zápletka, ale to je veľmi málo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

S Guadagninem mám celkem komplikovaný vztah, takže sem krotil očekávání, nicméně faktem je, že Oslněni sluncem mě z jeho filmů bavilo nejvíce. Je tu každopádně spoustu ale díky kterým zatím nepůjdu v hodnocení výše. Přestřelená stopáž je u Guadagnina celkem běžná, ovšem tady docela slušně brání tomu aby vztahy nabraly na intenzitě a podprahový napnelismus na síle. Často se tak tempo drolí tím že někdo někam jen kouká a to je škoda. Úplně šťastné mi nepřišlo ani obsazení. To je sice dobré na jména, ale Tildu Swinton (ač jí mám rád) sem tady nedokázal vnímat jako rockovou femme fatale, stejně jako sem měl Dakotě Johnson celkem problém věřit že hraje puberťačku (i když u ní se to dá lehce omluvit tím že se vydává za starší). Kdo mi naopak sednul byl Ralph Fiennes, který tu byl obsazen proti typu co hraje běžně a evidentně si tu roli dost užíval...65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Artové drámo s příměsí filmu o postupně se rozplétajících se nitkách, jimiž jsou postavy vzájemně provázané. Má to dost pomalý rozjezd a pak až zbytečně rychlý dojezd. Nevím, jak film vznikl, ale kdyby byl na základě nějaké šílené postmoderní otevřené divadelní hry, absolutně by mě to nepřekvapilo. Tilda je zvláštní tvor, ale vede rozhodně Fiennes, u kterého věřím, že musel dostávat průběžně srdeční záchvaty, protože tohle snad nemohl udýchat. Nejsem si však vůbec jist, jestli bylo pro film ospravedlnitelných 120 minut. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Pozérství se nakonec překulí do dramatu takže ok. Klasický letní film, který má dramatické ambice, přitom chce zůstat pěkný na pohled. Dojem kazí kostrbatost vztahů mezi postavami, film neplyne, skáče, nevysvětluje, maximálně naznačuje. Pokusy o komediální scény v postavě Harryho vyznívají jako úplná fraška. Mnohem lepší bylo Mé jméno je láska. Oslněni sluncem je exportní záležitost, kde i ten, koho příběh nezajímá, bude chrochtat blahem nad italskými reáliemi. Film vlastně v mnohém připomíná Allenovy turistické filmy z Evropy. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Tvorcovia skutočne nakrúcali na talianskej Pantellerii, kde strávili deväť týždňov. V každom týždni pracovali šesť dní. (classic)

Reklama

Reklama