Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Lefebvre je volán k pacientovi, který však není při jeho příchodu doma. V bytě hraje televize. Doktor nechá u souseda vzkaz, když nasedá do vozu, soused ho volá, že se nějaké paní udělalo na chodbě špatně. Doktor se vrátí a ženu ošetří, pak se dozví, že žena zvonila u stejného bytu. Až do této chvíle by to byla jen banální záležitost jedné návštěvy u nemocného. Žena však lékaře požádá o pomoc a od tohoto okamžiku se za ním rozejdou stíny, které se brzy zhmotní v kafkovské postavy kontrašpionážní sítě. Hlavní roli manipulovaného lékaře hraje režisérův otec Bernard Blier. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

argenson 

všechny recenze uživatele

Poznatek číslo jedna - na tenhle film se blbě kouká, když do oken svítí slunce. Kdo by od thrilleru o špiónech čekal akci, ten narazí. Spíš je to konverzační hra kočky s myší, ale dobře udělaná a s pěknou hudbou. Ale na konci, když Patricia Scott jede s Bruno Cremerem v autě, mě napadlo, že by se v zájmu happyendu mohli spolu vyspat:-) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Doktor Lefebvre se stane objektem sledování. Nemůže si být ničím jist. Jeho nudný spokojený život se mění na nekonečné podezření a nedůvěru. Sledují ho, nezná jejich jména a paranoia prostupuje celým filmem. Obyčejný člověk ve spárech špionážních intrik. Bernard Blier a jeho projev jako vždy vážný, minimalistický a kamenný. Jen ten konec mohl být více dramatický. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkově líbilo - ve mě to vybudilo myšlenku, jak jednou někdo zazvoní u mých dveří. Nějaká podivná existence, přesvědčivá, něco chce... ale já jsem jenom docela normální chlap, který žije ve svém stereotypu a využívá jeho výhod. Najednou ale někdo cizí chce, abych jej zrevidoval a pomohl tím k něčemu mlhavému, možná dobrému, možná špatnému někde v dáli, čím víc nevím, oč jde, tím víc se zdráhám. Pak už zbývají jen drsnější praktiky... A konec? Jsem jen docela normální chlap, netoužící po odvetě nebo mstě. Bernard Blier byl famózní. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedeny spionazni snimek s prvky drama. Skvele stupnovana atmosfera i vyvoj, k tomu skveli herci a hudba od Serge. Co vic si prat? Finale mi mozna prislo vzhledem k celkove gradaci filmu neadekvatni, ale i to ma z urciteho uhlu pohledu sve kouzlo. Kazdopadne paradni zanrova zalezitost a kouzelna spoluprace otce a syna. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mladý Bertrand si obsadil do role postaršího doktora z města samotného velkého tatínka...a udělal dobře, věřte tomu!!! Skvělá atmosféra film-noir a výborně dokreslená neutěšená představa normálních lidí o světě agentů a tajných služeb. Bernard Blier a Bruno Cremer opět dokazují, že ani mladší neztráceli šmrnc a herectví předváděli na velmi vysoké úrovni srovnatelné s největšími herci tehdejší Francie. Dokonalý film s opravdu očekávatelným koncem....nijakým. Výborné. A hudba Serge Gainsbourga? No jedna báseň...:-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno