Reklama

Reklama

40 dní v poušti

  • USA Last Days in the Desert
Trailer 1

Film představuje kapitolu z Ježíšova (Ewan McGregor) života, a to čtyřicetidenní pouť pouští, kde sa modlí, potkává se s Ďáblem a bojuje s ním o osud rodiny v krizi. Tento souboj představuje dramatickou zkoušku Ježíšových schopností. (Bontonfilm)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (23)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné hodnotenie. Mám rád filmy idúce oproti diváckym očakávaniam. Náboženské príbehy mám rád len z toho hľadiska, lebo mám rád hľadanie niečoho trvácneho a večného než aby som sa vyslovene rochnil v príbehoch a podobenstvách( hoci to k tomu tiež patrí). Last Days of Desert sú veľmi pomalý a príbehovo veľmi jednoduchým filmom. Ale okrem poslednej scény tomu nemám veľmi čo vytknúť. Herci sú výborný, prostredie umocňuje prázdnotu duše a života. Hudba nevtieravá a Lubezskeho kamera zase raz bezchybná. Garcia necháva posolstvá pod pokrývkou a necháva hlavne diváka nech ich sám nájde. Nič tu nie je podané priamočiaro a všetko je to viac vrstvené. Myslím si že ten čo sa vyzná v tématike si to užije viac ako človek čo sa na základe tohto filmu snaží s tématikou oboznámiť. Nebyť fakt poslednej scény tak by to malo plný počet. Na film sa treba pozerať ako na hádanku. Ak som aspoň trochu pomohol :) ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Kamera, hudba a herci - extratřída. Velký důraz podat Ježíše pouze jako extrémě ztišeného a empatického člověka, bez toho svatě přeslazeného čůrákování, jaké je v komunikaci mezi bossem a apoštoly v křesťanských agitkách zvykem. Děj by se dal shrnout do jedné věty. Ježíš se toulá po poušti, mluví sám se sebou, a s tím svým horším já, až natrefí na celkem dost tragickou tříčlennou rodinku. Děj je tady ale na té poslední koleji. Maximálně pomale vyprávěný apokryfní příběh Ježíšových 40-ti dní na poušti. Doporučuju pouze těm , kteří mají rádi meditativní artové snímky bez děje. Vy, ostatní - budete trpět. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Viděno 27.9. 2015 na RIFF. Hodně divný film, Evan McGregor mi jako Ježíš vůbec neseděl, ďábel pokušitel si tam taky moc nezahrál. 40%. Taky přemýšlím o pouštním způsobu pohřbívání. Že by tělo shořelo na prach, když tam nebylo žádné dřevo, a taky, že by na poušti spalovali mrtvé? Celá ta rodina na poušti byla divná. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Čistý neutrál, 50 na 50. Rovnako by to snáď vyšlo, keby to bolo natočené o nejakom roninovi (samuraj bez pána), ktorý chodí kade tade a tiež nemá do čoho pichnúť. Ja si dokonca myslim, že to boli zbytočne vyhodené prachy- táto snímka. Nevravím, že to bola chujovina, ale poznám lepšie filmy o pustovníkoch, ktoré vám zostali ležať v hlave ešte dlho po tom, ako sa skončili záverečné titulky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V první řadě zjišťuji, že mám méně a méně rád náboženské příběhy, a to i takové, které se věnují postavě Ježíše celkem realisticky, i když zároveň trochu fantaskně, jako je tomu v tomto případě. Ta fantasknost ale plyne z toho, jak se snímek snaží vstoupit do jeho duše. Zadruhé je tenhle film prostě umělecká nuda. A toť vše. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama