Reklama

Reklama

The Faith of Anna Waters

  • USA The Offering
Trailer 1

Obsahy(1)

Jaimie je mladá úspešná reportérka, ktorá musí odcestovať z rodnej krajiny do Singapuru, aby prešetrila záhadnú smrť svojej milovanej sestry. Keď zhliadne pomerne zvrátený videozáznam, akým bizarným spôsobom sa pripravila o život, nedáva jej to žiadny zmysel. Následné zistenie, že jej strata života súvisí z viacerými úmrtiami, ju ešte viac povzbudí k pátraniu po pravde. V spolupráci so sestriným manželom ju však čaká nerovný súboj s temnými silami, ktoré môže zastaviť len za pomoci novej technológie. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Je to přesně, jako byste sledovali amatérské panelákové porno, protože jste se nechali ukecat partičkou zdejších zavilých masturbantů, která ho tu řádně pocákala. A znáte to, umakartová linka, škaredí a toporní figuranti - neupravení bobři a gravitačně odevzdané kozy oplácaných maloměstských hospodyněk, otylí, proplešlí strejcové s obřími pupky a enormně chlupatými zády - a do všeho toho nevkusného dopuštění sem tam proběhne před kamerou patologicky vyžraný a značně přestárlý jezevčík … Tu a tam si však někteří aktéři střihnou vcelku zajímavou, až pekelně obskurní polohu, a tak se čistě ze zvědavosti, jestli třeba opravář praček pan Miroslav nakonec najde pod převisem své pěticentimetrové hovado a nakrmí s ním nehezky vykuchaného netopýra paní Jany, rozhodnete dokoukat ten hroší armagedon až k lepkavému, zpocenému a uchrochtanému vyvrcholení. A teď si představte, že těsně před tím, než paní Jana zintenzivní své unylé funění a pohyby ztvarohovatělé pánve a masitý obličej pana Mirka křečovitě zbrázdí urputně vášnivý výraz, stejný, jako mívá každé ráno na hajzlu, naběhne do kvartýru rovnou z klecových lůžek partička nahých, pokroucených a poslintaných downů a stříkne do toho už tak stěží vydržitelného martýria páchnoucí výron koncentrované debility a dementálního zmaru. Tak prosím zvěstujte Lakedaimonským, že zde pořád ještě ležím na sedačce a je mi na blití z té odpudivé sekndhendové filmařiny, hrůzně podkreslené absolutním scénaristickým kokotismem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máma s dcerou, obě trpící dědičnou neurologickou chorobou, kterou provází ztráta koordinace a následně nekontrolované pády zapříčiňující zranění či smrt, bydlí v domě se strmým dřevěným schodištěm, no a protože safety first, je dětský pokoj pochopitelně umístěn v patře, neboť směrem seshora dolů se člověkovi odjakživa lépe kutálí. Bomba. Tato drobná nuance jako by naznačovala, co nebohého diváka čeká. Milovník exorcismu Tong tam sází jeden profláklý hororový prvek za druhým, ale činí tak způsobem, že při lekačkách se vám zklidní tep, atmosféra donutí po zádech přebíhat horko a chlupy nejeví sebemenší tendenci se napřímit. Snad propříště ten církevní IT pracovník lépe nastaví Ježíšův firewall, aby se k nám podobný spam vůbec nedostal.. Hrozně rutinní duchařina občas oscilující k žánrové parodii. Když dva dělají totéž, jeden je Wan a druhý neobdivoWan.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tong si zřejmě řekl, že když už bude poslouchat kecy o neoriginalitě, tak ať to stojí za to a rozhodl se v jednom filmu zrecyklovat duchařinu, strašidelný dům, vymítačsko-posedlý žánr a navrch přidal něco z té Bible, aby se neřeklo. A na mě to fungovalo. Atmosféra byla slušná, bubáci ušli, párkrát jsem se echtovně lekl a když se nad tím člověk zamyslí, tak samotný nápad s Babylónskou věží nebyl vůbec špatný. Na Elizabeth Rice v hlavní roli se dobře koukalo a tak jediný problém jsem měl s představitelkou Katie, která byla nesympatickým frackovitým jelitem a trochu mi vadil občasný televizní look. No ale to se dalo překousnout a celkový dojem tak zůstal překvapivě dobrý. 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že ma tento horor dostal na kolená, ale určité kvality mal a preto musím oponovať tunajšiemu hodnoteniu, za mňa by to bolo aspoň takých slušných 60%. Čo by som u väčšiny filmov považoval za mínus, pri The Offering musím vyzdvihnúť ako veľký klad. Sršala z neho totiž jasná béčkovosť a miestami až príliš jednoduché, amatérske poňatie a to ako keby dodávalo na autentickosti a hutnej atmosfére. Pravdupovediac som sa celkom dobre bavil a dokonca som aj s miernym napätím vyčkával, ako sa celý snímok vlastne skončí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Singapuru se dějí věci. Dvě ženy tam spáchaly rituální sebevraždy, které zachytila webkamera, celou záhadu přijíždí rozlousknout reportérka, která zde prostě musí být, vždyť jednou z obětí je její sestra, následně je dům s pozůstalými zamořen duchy, na církev se stupňují kybernetické útoky, na přetřes přijde exorcismus i vyvolání démona Leviathana, popisovaného v Bibli. Těžko říct, jestli jsem na něco v tom výčtu zapomněl, neb je toho na jeden film přehnaně hodně. A rozhodně nelze prohlásit, že by to celé bylo bravurně natočené, originální a celistvě fungující. Singapurský režisér Kelvin Tong měl asi strach, že už si nic jiného pro americký trh nezrežíruje, a tak pro jistotu do své americké prvotiny vecpal, co mu jeho ruka na papír přenesla. A pro diváka vznikla trochu muka. V pohodě totiž stačilo rozvést tak dvě dějové linie, naflákat všechno možné se prostě nedalo ukočírovat zdárně. V podstatě se jen čekalo, v jakém bodě se všechny postavy, kterých také nebylo málo, potkají a udělají spolu pořádný hororový mejdan. A nic z toho. Vše je jen velmi kolovrátkově zrežírováno, prakticky je zde jen minimum extra zapamatovatelných scén. Ale když režiséra tolik bavilo to stereotypní strašení, tak proč ho hned posílat do prdelních otvorů. Film v oblasti žánru hororu nic extra nepřináší, je sice značně předimenzovaný, není ale ani nijak katastrofálně nezvládnutý. Prostě od snaživého režiséra to byla (s)míchaná hororová tutovka, ze které se dá vybrat něco málo zajímavého pro oko diváka. 5/10 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama