Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Příklad filmu, při jehož hodnocení lituji toho, že se nedá bodovat půlhvězdičkami. Mně totiž tato adaptace Kingovky přijde nadprůměrně povedená. Má spád a nenudí, závěrečná pekelná scéna je skutečně skvělá a z mého pohledu film sráží pouze od reality odtržené rozhovory mezi začínající reportérkou a ostříleným veteránem trousícím moudra z praxe a podoba Nočního letce, který je spíše k smíchu, než aby z něho měl člověk hrůzu. Tři a půl *. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok miestami postráda veškerú logiku či reálnosť, no i napriek tomu, že z hororového hľadiska nespĺňa takmer žiadne kritéria, nepozerá sa na tento “upírsky slasher” bez gore či krvi, vyslovene zle. Je to taký malý “video” film na úrovni starých VHS-iek, ktorému sa treba od úvodu prispôsobiť, aby človek neočakával niečo, čo mu skrátka nemôže dať. No a verte či nie, príliš toho naozaj nie je. Pred stlačením “play”, prepnúť do režimu “skromnosť”, inak potešili nepriame odkazy k Stokerovej Dracule. Etovsio .. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Upír a česnek? To nejde moc dohromady, ale co takhle upír a Cessna? Kingova povídka o bezskrupulózním dělníkovi bulváru na stopě krvesaje s leteckým průkazem má 40 stran, takže to prodloužení do celovečerního formátu (třeba Jimmym Olsenem v sukni) přináší pochopitelně nedostatky. Ty sebou bohužel nese i vizuál, který mi připomínal jistý mysteriózní seriál, při kterém nás držel na vážkách Jonathan Frakes. No nic, alespoň jsem poprvé viděl, jak to přes zrcadlo vypadá, když jde vampýr s pískem.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky levny becko, cehoz se mi sice dostalo, ale rozhodne sem necekal, ze bude tak zabavny. Filmy podle povidek Stephena Kinga mam rad, i kdyz az na vyjimky za moc nestoji. Nicmene tenhle se radi mezi to lepsi co se podle Kinga natocilo. Pribeh celkem originalni, akorat mi trochu vadilo, ze neni moc vysvetlenej puvod upira (jen nejaka fotka a to je vse) a taky proc vlastne lita letadlem. Asi tak hodina je spis takova trochu mysteriozni detektivka, kdy Miguel Ferrer (ktery je vyborny, a v roli novinare, kteremu neni nic svate, naprosto vynikajici) patra, vyptava se a hleda "nocniho letce". To by cely bylo tak na 3*, protoze i kdyz to je zabavny tak to horor neni ani trochu. Jenze pak pride vynikajici posledni pulhodinka. Vzhled upira sice pusobil spis smesne, byl celej nakej oteklej a lepsi bylo, kdyz byl vzdy videt z dalky, jak nekam odchazi. Ale krome tyhle jedny vady uz nic smesnyho nenasleduje. Upir totiz novinari ukaze "peklo" a to je opravdu husty. Celej zaverecnej masakr na letisti je hustej. Doporucuju skouknout necenzurovanou verzi, cenzurovanou jsem sice nevidel celou, takze nevim jak to je v jinejch pripadech, ale v pripade finalniho masakru stoji cenzurovana za hovno. Zatimco necenzurovana trva cca minutu, tak tady je vse hotovy za nakejch 10 sekund coz je hodne na skodu. Pokud jste videli cenzurovanou tak si z meho hodnoceni uberte hvezdicku, ale necenzurovana si ty 4* opravdu zaslouzi. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Není to tak dávno, co jsem četl povídku od literárního Boha Stephana Kinga, která se vešla na 31 stránek a byla (jak jinak) super. Filmové zpracování není nejhorší, čekal jsem něco horšího a možná i něco nekoukatelného. Tempo filmu je sice hodně pomalé. Novinář pátra po nějaké příšeře a vyslýchá různé lidi je docela nudné. Ale má to dobrou atmosféru. Docela mně překvapilo, jak jsem byl zvědavý, co a kdo dělá vraždy a i přesto, že to bylo nudné jsem to stále sledoval s jistou dávkou zaujetím. Sice 60 minut je nezáživných ale posledních cca 25 minut to bylo velmi vygradováné a trošku i strašidelné. Očividným problémem je, jak je vidět, že to bylo pořízeno za hodně málo peněz. Uplně klidně by se to dalo shrnout na 7-10 minut a pak bych to viděl na povídku do "Věřte Nevěřte". Velmi mně překvapil pro mně neznámý herec Miguel Ferrer, jehož výkon je lehce nadprůměrný. Noční letec je tím filmem, který určitě neurazí! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama