Reklama

Reklama

Luka

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2015, 54 min

Režie:

Silvie Kleková

Obsahy(1)

Unikátní časosběrný dokument o těžce popáleném Lukáši Hyblovi. Osm složitých let a hned dvě velké tragédie jedné rodiny zachycuje nový dokument České televize. Příběh těžce popáleného Lukáše, který přežil navzdory všem obavám, s pouhou pětinou vlastní zdravé kůže, sledovala autorka Silvie Kleková od podzimu 2006. Tehdy ostravští lékaři bojovali o Lukášův život, pak začal on sám se svými nejbližšími bojovat o to, jak bude žít dál. Když se Hyblovi dostali z nejhoršího, postihla je další krutá rána. Jak se se vším vyrovnávají, jak zvládají nekonečný seriál operací, bolesti a problémů, jak je bere okolí i jaké vztahy mají mezi sebou, to zachycuje řada autentických situací z nemocnice i ze soukromí. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Armin111 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, těžký přetěžký život jak Lukáše, tak hlavně jeho matky ... Velmi poutavě natočený časosběrný dokument. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé zkrátka nemají do vínku vloženo prožít bezstarostný život. Ovšem někteří (Hyblovi) dostali řádnou ránu s podpisem Osud nejednou... ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nemám vhodné slová. Len silný pocit a bude doznievať niekoľko dní. V tomto prípade nie je možné hodnotiť film, lebo je to dojímavý príbeh, ktorý za celým časozberným snímkom stojí. Neexistujú odpovede na niektoré otázky v našich životoch, vlastne ani ponaučenie. Asi len obdiv, čo všetko dokáže človek prežiť, za akých okolností a aj tak nájde silu do ďalšieho dňa. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Život je někdy velká sfiňa....seslat na jednu rodinu ne jen jednu, ale rovnou dvě velké tragédie......ale Luka bojuje statečně a to je nejdůležitější, člověk se nikdy nesmí vzdát! ()

jandula00

všechny recenze uživatele

Tyto časosběrné dokumenty jsou unikátní hlavně v tom, že si člověk uvědomí, jaké má v životě štěstí. Doporučuji všem pesimistům a neustálým stěžovatelům na vlastní nesnesitelnou těžkost bytí... ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Popravdě nemám moc ráda časosběrné dokumenty, a zvláště ne ty, které stojí na utrpení jiných (což jsou téměř všechny). Nicméně tady musím udělat výjimku, jelikož to byl snad jediný dokument tohoto druhu, který neukazoval zkázu, bolest a úpadek, ale naopak sílu a odvahu. Přístup maminky s Lukášem je obdivuhodný a ukazuje, že když se chce, jde téměř vše. I žít s takovým osudem, jaký je zde. Držím palce a přeji už jen lepší roky! :) ()

Reklama

Reklama