Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (114)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Svoje kouzlo The Bad Batch určitě mělo. Nevzpomínám, kdy jsem viděla něco podobného, co se vizuálu týče. Film začal rovnou super surovou scénou. Všudypřítomná špína, písek a tropické sucho obklopovalo celou stopáž, taktéž i charakteristické soundtracky. Vizuálně, hudebně a herecky tomu nemůžu nic vytknout. Dějově už to byl horší level, protože zápletku to mělo minimální. Tento vzdálený bratranec Mad Maxe mohl být kultovka a mohl založit novou kolonku antiutopických postapokalyptických mindfucků, ale ještě kousek chyběl. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tak obrovský úvodní potenciál to mělo, a tak trestuhodně to je nakonec nevyužito. Exteriéry rozsáhlé pouště nabízely nespočetné množství možností, kdy nám tvůrci mohli naservírovat doslova cokoliv, když v tomto ,,světě'' neexistují pravidla a oni se zmůžou na dvě uřezané končetiny hned v úvodu a ještě k tomu mimo záběr, to je opravdu geniální. Ovšem když to vezmu tak, že na režisérském křesla seděla žena, tak se nemůžu divit, že jsme nedostali detailně brutální a násilnou podívanou. Nejvíce mě však zaráží, proč se tomu upsalo takové hvězdné trio, to musel být tučný honorář. - Zasvěcení a vysvětlení děje se nám v podstatě nedostane a na tak dlouhou stopáž to má celkově málo dialogů. Snad jediné pozitivum je příjemná hudba, ale film jako takový nedokáže udržet divákovu pozornost, protože se za ty dvě hodiny doslova nic nestane. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden šialený film, nie že nie... o to viac, ako ide proti diváckemu a vlastne akémukoľvek očakávaniu... Problematický je v tom hlavne nesmierne brutálny úvod, ktorý odradí väčšinu „štandardnejších“ divákov a naopak navnadí tú špecifickú sortu, ktorá takéto beštiálne kúsky vyhľadáva – len preto, aby ich v druhej polovici absolútne zradil. BAD BATCH (distribučný názov odmietam) vlastne ale ani nie je pre divákov – je skôr pre autorku a takých, čo zaujímajú originálne vízie a / alebo umelecké vyjadrenie seba či svojho pohľadu na svet... lebo napriek začiatočnej šokujúcej surovosti ide skôr o metaforický obraz než žánrovku a poctivé spracovanie akejsi postapokalyptickej tematiky či atmosférickej mäsiarčiny. Hlavnou témou totiž nie je dystopia alebo nejaký alternatívny svet vyvrheľov, z ktorých sa stali namakaní kanibali alebo psychedelickí feťáci, a dokonca to nie je ani vegetariánska agitka, ako som si dosť dlho myslel, ale otázka telesnosti poňatá extrémne vyhroteným ženským pohľadom. Podobne ako spriaznené diela RAW či REVENGE je to v podstate o dospievaní a vyrovnávaní sa so svojou fyzičnosťou a s tým súvisiace osamostatňovanie, prekonávanie prekážok a hľadanie blízkeho, zabalené v pláštiku brutálneho thrilleru. BAD BATCH klame telom – tak ako mladé dievčatá, keď vystavujú na obdiv povrch, krásu svojich tiel a prehnanú starostlivosť o ne alebo naopak ostentatívny nezáujem o ich „údržbu“ až za hranice sebapoškodzovania – a skrývajú tým citlivé vnútro. Metaforika objektivizácie ženského tela ako "mäsa" a ponor do vnútra aj skrze psychedelické zážitky tu napokon ťažko preváži brilantne šokujúcu víziu akéhosi originálneho filmového sveta šialených vydedencov v rozhorúčenej pustatine. Hudobné a obrazové aranžmá je skvostné a bizarnému hereckému ansámblu to ide jedna radosť, ale niekedy by to skutočne mohlo trochu zrýchliť a niekedy to naozaj dosť drsne zaškrípe. Hlavne keď si dominujúci Jason Momoa hoci úsporne, ale predsa len "vyleje srdce" a vyrozpráva svoj príbeh. Mne však tento „púštny postapo-kanibalský krvák“ príde ako celok ďaleko uspokojivejší než podobne zavádzajúci, ale menej presvedčivý autorkin debut, budiaci podobne falošné zdania a prezentovaný ako „iránsky upírsky western“. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Waterhouse a Momoa jsou skvělí a kdyby jim režisérka a scénáristka v jedné osobě - Amirpour v jednom kuse pomyslně nepodrážela nohy, snadno by utáhli celý film jen na svém charisma. Bohužel po atmosférickém a naturalistickém úvodu filmu, tento notně ztrácí dech. Vizuálních (někdy takřka dechberoucích) nápadů je přitom plný. Takhle však výsledný dojem končí u dobré titulní dvojice, povedeného vizuálu, nedostatečně vykresleného světa (hlavně jeho fungování - kde bere postava Keanu Reevese - Dream prostředky na fungování osady Comfort? Dodává drogy do vnějšího světa a kasíruje odtamtud peníze/naturálie? Jak velká je vlastně zóna pro Bad Batch? Atd.) a několika wtf rolí pro známé tváře (nomád/homeless Jim Carey, šílenec Ribissi a už zmíněný vůdce sekty Dream Keanu Reeves). Jeden z komentářů na Imdb trefně poznamenává, že se jedná o "walkiest" movie ever. Což sice vůbec není slovo, ale vcelku slušně vystihuje fakt, že se ve filmu neustále někam chodí, jenže bez reálného významu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Bad Batch“ je snímek, na který se podívejte, pokud chcete vidět něco netradičního, intenzivního, se silnými postavami a drsným průběhem, který na vás dovede dopadnout hodně těžce. Sem tam film trochu vyměkne, ale stejně máte pocit, že je to něco pořádně drsného. Ale pokud se chcete podívat na hororový snímek, sáhněte raději po něčem jiném. Tohle je drsné, živočišné, ale ne hororové. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Vzhledem k faktu, že film byl natáčen v extrémních podmínkách za vysokých teplot a primárně v exteriérech, tak nebyla použita soundstage pro nahrávání zvuků. (Caszidy)
  • Zatímco se obecně předpokládalo, že amputace končetin Arlen (Suki Waterhouse) byly dosaženy digitálně, většina všech záběrů je ve skutečnosti make-up efekt. K vytvoření požadovaných záběrů bylo zapotřebí spousty předběžného plánování a storyboardingu. (Caszidy)
  • Režisérka Ana Lily Amirpour má v oblibě klasickou tvorbu efektů. Hlavní designér make-up efektů Tony Gardner tak měl plné ruce práce. (Caszidy)

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama