Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Maminčin mazánek si vzal červené kecky, sehnal prachy, uvázal si kolem krku šálu a vyrazil do světa, většího do sebe zahleděného blba, jsem snad ještě neviděla. V druhém díle si nakoupil papů, to spapat již nestačil, páč hapal - uklouzly mu kecky, dál to bude jistě taky napínavé, ale to už asi neuvidím. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Teď už něbudu vytočenej, že nám nefunguje klimatizace, ale budu šťastnej, že vůbec jedem, vóchochó!“ Pan Lelek zažívá ve svém seriálu opravdová dobrodružství, zkoumá hluboké pralesy, rozeklané hory a vyprahlé pouště… A já měl celou dobu pocit, že si ze mě někdo utahuje a věší mi bulíky na nos. A to nejen přepáleným komentářem pí Polákové, která před jakoukoli věc musí narvat nějaký ten šťavnatý přívlastek. Nicméně Lelek po celou dobu jen fňuká, vozí si zadek v autech, na lodích a platí si průvodce. Největším dobrodružstvím tak zůstává rozbitá klimatizace v autě, žraní různorodého hmyzu a hledání levného hostelu. No, být v dnešní době dobrodruhem asi není nic těžkého. Stačí nasadit slušivé konversky a trendy šátek s kšiltovkou a může se vyrazit. K tomu je Lelek tak ukrutně nesympatický, že je utrpení se na něj dívat a poslouchat jeho tupé žvásty. Soundtrack složený ze samých soundtracků mi trhal uši, i když jsem na to byl později připraven. Tenhle seriál mi trochu připadal jako nějaká parodie na cestování. Škoda, že to tvůrci rovnou nepřiznali, to bych šel s hodnocením výš. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Není to až tak tragické, jak tady většina píše, ale má to velké trhliny...už ten název je zavádějící, Adam rozhodně není dobrodruh, je to dost strojené a sympatický moc není, ale dá se na to dívat, komentář Báry mně nevadí a většina navštívených míst je zajímavých, je to mezi 2 a 3 hvězdičkama, jak který díl...Chápu, že se to ale někomu nemusí líbit, jsou rozhodně lepší pořady o cestování :-) ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

DobroDRUHA považuji v této kategorii dokumentárních, cestovatelských, poznávacích pořadů za nejlepší, který jsem viděl. Poučná, zábavná forma, která ani na chvíli nenudí. Pan Adam Lelek je charismatický a před kamerou funguje naprosto perfektně. Mám toho již nakoukáno hodně a proto jsem nadšený, že mě stále dokáže něco tak příjemně překvapit. Každý díl jsem viděl několikrát. Působí to jako příjemný relax a mám chuť do řadu zemí vyrazit. Minimálně do Peru určitě. Díky Adame a ať se daří. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Dobrodruhem je pro mě Dan Pribáň a jeho tým, co cestoval Afrikou, Asií, jižní Amerikou. Tam jsem cítil to napětí, dobrodružství, odvahu a smekával jsem tak pomyslný klobouk. Adam Lelek tím dobrodruhem pro mě určitě není, viděl jsem jen 4 díly, ale všechno na mě působí neuvěřitelně uměle, nepřirozeně, nesympaticky. Navíc když člověk, který se nazývá dobrodruhem řekne, je tady strašná zima, mínus šest stupňů,.... tak si říkám, to je drsňák, který má dobrodružství vážně v krvi... Nechci ani vědět, kolik tento projekt stál peněz. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama