Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Cestopisy Adama Lelka znám z akcí pro školy, kdy se promítají jeho fotky z cest s vysvětlujícím a naučným komentářem, videosekvencemi a mapami. Tato projekce mi připadá lepší, než Adamův cestopis. Už jen proto, že ať se projevuje jakkoli, tak rozhodně ne jako dobrodruh. Nicméně s povděkem kvituji další český pokus o cestopis, i když Kuba Vágner byl tedy lepší... ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

představoval jsem si drsňáka, kterej si narovná zlomenou kost, liánou si zašije díru do břicha a nakonec pokouše rozzuřenýho lva... dostalo se mi něčeho úplně jinýho... scéna s propíchlejma plícema je uplně geniální!!! jenom mně je trochu divný, že je to poprvé, kdy jsem se styděl za to, že jsem běloch... viděl jsem ale jenom dva díly!!! jedna hvězdička je za naději. i kdyby ale ostatní díly byly "dobrý", víc si to nezaslouží. za tu plíci. to bylo totiž naprostý peklo. ()

Reklama

Stallone 

všechny recenze uživatele

DobroDRUHA považuji v této kategorii dokumentárních, cestovatelských, poznávacích pořadů za nejlepší, který jsem viděl. Poučná, zábavná forma, která ani na chvíli nenudí. Pan Adam Lelek je charismatický a před kamerou funguje naprosto perfektně. Mám toho již nakoukáno hodně a proto jsem nadšený, že mě stále dokáže něco tak příjemně překvapit. Každý díl jsem viděl několikrát. Působí to jako příjemný relax a mám chuť do řadu zemí vyrazit. Minimálně do Peru určitě. Díky Adame a ať se daří. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Veliký TV průšvih! Tak to vypadá, když průzkumy ukáží, že frčí cestopisné pořady (Češi, Němci a samosebou Japonci dost cestují) a vyvstane projektové rozhodnutí svézt se na této vlně. Přiznávám, jsem „průměrný“ divák a cestovatelské pořady mám moc rád, ale druhý díl byl maximum, co hodlám, v rámci zachování duševního zdraví, vydržet. Chudáček zdivočelý mamánek hapal na (fujtajbl) slizké kládě a narazil si hrudní košíček! Auau au! To je k nesnešení! Doktoraááá! Ale anglicky válí, čili že by TV kurz AJ? Slovo dobrodruh či dobrodružství v sobě obsahuje minimálně jednoho parťáka, na kterého je spoleh. Televisní hrdina však podstupuje dobrodružství „sám“ se štábem za zadnicí. Ve světě to ovšem není ojedinělý model pořadu zaměřeného na ohromení peciválů u TV. Znám maníka, který s kámoši koupil PV3S, opatřili ji vele palivovou nádrží (někdo leží na peci, někdo na ohromné nádrži), naplnili ji a vyrazili do Nepálu. To jsou ale životaschopní kluci, ne jako hrdina DobroDRUHa. Jedna hvězda za podstoupené očkování a tím podporu zdravotnictví a za milý komentář Barbory Polákové. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Dobrodruhem je pro mě Dan Pribáň a jeho tým, co cestoval Afrikou, Asií, jižní Amerikou. Tam jsem cítil to napětí, dobrodružství, odvahu a smekával jsem tak pomyslný klobouk. Adam Lelek tím dobrodruhem pro mě určitě není, viděl jsem jen 4 díly, ale všechno na mě působí neuvěřitelně uměle, nepřirozeně, nesympaticky. Navíc když člověk, který se nazývá dobrodruhem řekne, je tady strašná zima, mínus šest stupňů,.... tak si říkám, to je drsňák, který má dobrodružství vážně v krvi... Nechci ani vědět, kolik tento projekt stál peněz. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama