foto

Jan Turek ml.

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Turek ml., producent, střihač, režisér a kameraman. Narozen roku 1981 v Ústí nad Labem v rodině country hudebníka Jana Turka a právničky Marie Turkové. Od osmi let se věnuje filmové tvorbě a fotografii, po maturitě začal pracovat jako asistent dokumentaristy Milana Maryšky, později spolupracoval s režisérem Petrem Jančárkem. Počátky jeho profesionální tvorby jsou spojeny převážně s Českou televizí, zlom v jeho kariéře znamenal obrovský úspěch první řady reality-show Vyvolení, na které pracoval jako šéfstřihač a režisér reportáží.


Podílel se na tvorbě řady dokumentů, publicistických i zábavných pořadů. Spolupracuje s Českou televizí, TV Prima, Nova i TV Barrandov a je spojen s mnoha projekty neziskových organizací. Je jedním ze zakladatelů společnosti In-Iustitia, která se zabývá problematikou násilí z nenávisti. Je majitelem produkční a postprodukční firmy SIGNAL GENERATOR, kterou založil v roce 2013. V roce 2015 spoluzaložil společnost MEDIA OFFLINE.

Signal Generator

Střihačská filmografie

Filmy

2013 Moje drahá tchýně

TV seriály

2015 Přístav (TV seriál)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Návraty (S04E02)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
Smilnění vs. smilování (S03E29)
Skutečný poklad (S03E15)
další epizody (13)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2018 Spolu jsme silnější
2017 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Milana Schelingera (S14E06)
2015 Vivaldianno 2015 - Město zrcadel (koncert)
2013 Tajemství rodu (TV seriál)
2011 Bohdalka je NAŠE (TV film)
Český Krumlov 2011 (TV film)
2010 Příběhy bez scénáře (TV seriál)
Szent István... osud rakousko-uherské bitevní lodě (TV film)
2009 Václav Havel, Praha - Hrad (TV film)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
Visací zámek - 25 let (koncert)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ester Janečkové (S03E03)
2005 ČT Live - Monkey Business (koncert)

TV pořady

2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
2015 DobroDRUH (TV pořad)
Holky pod zámkem (TV pořad)
2014 112 (TV pořad)
Karolína, domácí kuchařka (TV pořad)
2012 Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Česko k neuvěření (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
Vizita (TV pořad)
2009 Dům snů (TV pořad)
Služby v našich službách (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2007 Vem si mě! (TV pořad)
2006 Jste to, co jíte (TV pořad)
2005 VyVolení (TV pořad)
Víkend (TV pořad)
Výměna manželek (TV pořad)
2004 Česko hledá SuperStar (TV pořad)
2000 Diagnóza (TV pořad)
1994 Na vlastní oči (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Virus

Dokumentární

2018 Spolu jsme silnější
2016 Lucie: Příběh jedný kapely

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Lucie: Příběh jedný kapely
2014 Making of Megakoncert Lucie 2014 (TV film)

TV pořady

2009 Polepšovna mazlíčků (TV pořad)
2005 Výměna manželek (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2017 Soundtrack Poděbrady 2017 (TV film)
2009 Šaty dělaj člověka (TV seriál)
2008 Visací zámek - 25 let (koncert)

TV pořady

2009 Polepšovna mazlíčků (TV pořad)
2008 Interview B.T. (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
2005 VyVolení (TV pořad)
Výměna manželek (TV pořad)
2004 Politikon (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace