Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu je viditelná neúčinnost systému ochrany před nepoctivými taxikáři. Magistrátem má celé nákladné oddělení věnující se tomuto - jezdit za taxíkem a zjistit předražení. Taxikář pak zaplatí kauci a jezdí dál, turisté nechtějí svědčit proti taxikáři. Policisté dají pokutu dvě stovky...Figuranti z magistrátu když nepoctivce chytí, zahájí správní řízení. Pomohli by vysoké tresty, ztráta licence. Dobrý krok udělala pod tlakem Krnáčová. Osobně jsem se na zahraničních akcích přesvědčil , že většina turistu není schopná ujít pěšky více jak kilometr z důvodu slabé kondice.Aby unesli batoh místo kolečkových kufrů, to už vůbec nehrozí. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Věříte tomu, že v roce 1969 nepřistáli Američané na Měsíci? A věříte tomu, že všechno ovládají Ilumináti? A máte rádi pohádky? Pokud jste třikrát odpověděli ano, rozhodně se vám toto znásilnění kamery bude líbit..Viděl jsem pouze jediný dil a to s Krnáčovou. A i přesto, že si Janek myslel jak jako filuta nad Krndou vyzrál tak realita je úplná jiná... To že odhaluje nekalosti Prahy je fajn, ale tak ať navrhne nějaké řešení, nebo ještě lépe ať veme zákon do vlastních rukou a pěkně to natočí.,. Ono je totiž jednoduché ukazovat na něco prstíkem. Pro mě je to odpad odpadů, ale chápu že to má 92%, přece jenom Česi jsou úplně vymletí a věří tomu že všichni kromě strýčka Andreje kradou.. 5%.. Mrdka ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů na Streamu! V noci jsem ho shlédl jedním dechem a byl jsem hodně překvapen. Taxikáři okrádají cizince a naúčtují si místo 48,- rovnou 480,- k čemuž jim stačí "fígl desetinné čárky," což dělá rovnou desetinásobek částky! Aby toho nebylo málo, tak jejich "boss," který jezdí taky, účtuje za 200,-/km! Takhle se vydělává.. Že s tím nikdo nic pořádného nedělá a půlka je podplacená, to už mě ani tak nepřekvapuje. Největší výsměch je bloková pokuta 200,- za zákaz stání u Karlova Mostu, když za jediné svezení cizince se to taxikáři několikanásobně vrátí. Proč by tam tedy nestáli dál, že? Třešničkou na dortu bylo zjištění na magistrátu, že známé firmy mají desítky nezaplacených pokut ve výších statisíců až milionů. Ale k samotnému tvůrci. Janek se do všeho pouští po hlavě, jakoby snad ani neměl pud sebezáchovy. Všechny reportáže, fakta a"zátahy" podává naprosto poutavě, plný elánu a odhodlání. Janek byl vždycky frajer a jeho pořady na Streamu stojí za to. Odvaha mu nechybí, akorát mam obavy o jeho zdraví, protože tohle už zavání mafií.. Alespoň někdo se s tím snaží něco dělat! Hodnocení uživatelů mluví za vše.. 95% ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

To že v Praze taxikáři okrádají turisty snad ví všichni. To že v Praze kvete korupce snad ví všichni taky ( osobní zkušenost, kdy si státní úředník řekl při kontrole o úplatek ). To že Janek nemá strach do toho takto jít - obrovský obdiv. Jen tak dál ( ale přes tu korupci to stejně nakonec podle mne nemá smysl ). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad je super, odhalování nezměrné odpornosti některých taxikářů je téma vděčné a Janek Rubeš, který pořadem provází do toho jde po hlavě a podařilo se mu pár majstrštyků (rozhovor s vrchním pražským taxi odborářem, který otevřeně přiznává, jak vy****** s turistama). Ovšem moc dobrou práci neodvedla dramaturgie, neboť pár minutové díly jsou jednoduše málo a nevměstná se do nich dost informací. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v centru Prahy od března 2014. (janekrubes)
  • Pořad se měl původně jmenovat "Zmrdi". Nakonec od toho bylo upuštěno. (StreamCZ)
  • Natáčení probíhalo od března 2014 a stále se točí. Někdy v centru točí i víc štábů najednou. (StreamCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno