Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu je viditelná neúčinnost systému ochrany před nepoctivými taxikáři. Magistrátem má celé nákladné oddělení věnující se tomuto - jezdit za taxíkem a zjistit předražení. Taxikář pak zaplatí kauci a jezdí dál, turisté nechtějí svědčit proti taxikáři. Policisté dají pokutu dvě stovky...Figuranti z magistrátu když nepoctivce chytí, zahájí správní řízení. Pomohli by vysoké tresty, ztráta licence. Dobrý krok udělala pod tlakem Krnáčová. Osobně jsem se na zahraničních akcích přesvědčil , že většina turistu není schopná ujít pěšky více jak kilometr z důvodu slabé kondice.Aby unesli batoh místo kolečkových kufrů, to už vůbec nehrozí. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

CZrejpalové.. opět vracejí úder. Já teda nevim, ale čekal jsem víc.... Tohle mi spíš přijde jako by si snat brali nějaké díško. Což by se v rize Čecháčkovském smyšlení dálo celkem pochopit. Vzhledem k tomu jak cizinci berou naše drobné... myšleno po 3 místnou částku. :] V podstatě mají pravdu obě dvě strany... z přihlednutím toho že když KURVA někam jedu do ciziny tak si aspoň našprtám základy... Jako když naopak pojede čecháček někam... to aby se ušprechtil. Proč by jsme se měli zastávat cizinců když jsou uplně pitomí a tenhle fakt prostě ignorují! Což dokonale dokazuje právě tento pořat. Dobře jim tak. Až natočí něco kde okrádají i české turisty pak se za postavim... jako že ty 2táci už byli celkem přes čáru. Dobře: Nasrat Prahu! Dobře on! XD No a myšlenka závěrem: NEJSOU VÁM VÁŽNĚ TROCHU DIVNÝ TY ČÁSTKY A KILOMETRY? Tak nízký? O_o ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono ani není tak šokující, že a jak taxikáři turisty okrádají a ani příliš nepřekvapí, že magistrát či MP nemají žádné páky s nimi zatočit. To jsou fakta, která jsou nám známá a bohužel nad nimi leckdy mávneme rukou. Ale co mi hlava nebere je skutečnost, že předseda taxikářských odborů se v klidu na kameru přizná, že krade a dává všem na vědomí, že v tom hodlá pokračovat a absolutně nemá strach, že by se mu mohlo něco stát. A to se nejedná o žádnou skrytou kameru, ale o regulérní rozhovor, se kterým souhlasil V Domě odborů. Ta arogance by jednoho dokázala vytočit do běla. To samé se dá říct o jeho pokřiveném pohledu na spravedlnost, kdy svojí kriminální činnost považuje vlastně za spravedlivou, protože "to auto něco stálo". To by jeden blil. Každopádně Janek Rubeš všem těm televizním rádoby reportérům ukazuje, jak se dělá investigativní žurnalistika. 100% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad je super, odhalování nezměrné odpornosti některých taxikářů je téma vděčné a Janek Rubeš, který pořadem provází do toho jde po hlavě a podařilo se mu pár majstrštyků (rozhovor s vrchním pražským taxi odborářem, který otevřeně přiznává, jak vy****** s turistama). Ovšem moc dobrou práci neodvedla dramaturgie, neboť pár minutové díly jsou jednoduše málo a nevměstná se do nich dost informací. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů na Streamu! V noci jsem ho shlédl jedním dechem a byl jsem hodně překvapen. Taxikáři okrádají cizince a naúčtují si místo 48,- rovnou 480,- k čemuž jim stačí "fígl desetinné čárky," což dělá rovnou desetinásobek částky! Aby toho nebylo málo, tak jejich "boss," který jezdí taky, účtuje za 200,-/km! Takhle se vydělává.. Že s tím nikdo nic pořádného nedělá a půlka je podplacená, to už mě ani tak nepřekvapuje. Největší výsměch je bloková pokuta 200,- za zákaz stání u Karlova Mostu, když za jediné svezení cizince se to taxikáři několikanásobně vrátí. Proč by tam tedy nestáli dál, že? Třešničkou na dortu bylo zjištění na magistrátu, že známé firmy mají desítky nezaplacených pokut ve výších statisíců až milionů. Ale k samotnému tvůrci. Janek se do všeho pouští po hlavě, jakoby snad ani neměl pud sebezáchovy. Všechny reportáže, fakta a"zátahy" podává naprosto poutavě, plný elánu a odhodlání. Janek byl vždycky frajer a jeho pořady na Streamu stojí za to. Odvaha mu nechybí, akorát mam obavy o jeho zdraví, protože tohle už zavání mafií.. Alespoň někdo se s tím snaží něco dělat! Hodnocení uživatelů mluví za vše.. 95% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v centru Prahy od března 2014. (janekrubes)
  • Autoři během natáčení vždy využívali k přesunu taxíky, které si volaly zásadně přes aplikace v telefonu nebo přes dispečink. Touto cestou je nikdy neokradli. (StreamCZ)
  • Na některé taxikáře v reportážích se udájně vztahovala amnestie, kterou udělil prezident Klaus. (janekrubes)

Reklama

Reklama