Reklama

Reklama

ABBAmánie

  • Česko ABBA: The Movie (více)
Trailer 3

Film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní „Dancing Queen“, „SOS“, „Name of the Game“ a „Waterloo“. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity. Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu v jeho počínání zabránil. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Největší pop skladatelé všech dob jsou zpět. Musím se přiznat, že už jsem nevěřil, že to po téměř 40 letech dají ještě dohromady a moc jim přeju úspěch. Na desku Yotage se po poslechu prvních dvou singlů začínám neuvěřitelně těšit. I still have faith you dobrej song, ale úplně mě nedostal, ale Dont shut me down to je svým stylem naprosto typická ABBA. Duo Anderson Ulvaeus se nezapře a zdá se, že navazují tam kde skončili se svojí poslední deskou The Visitors. Pro mě nejlepší pop album všech dob. Ve své době nepochopený a odmítaný klenot který dobu svého vzniku předběhl a dostalo se mu odsouzení, ale skuteční fandové ho docení. Ano uznávám, že pop je ve své podstatě triviální žánr, ale ABBA jako jediná ho dokázala povýšit na umění.

lelic123

lelic123 (hodnocení, recenze)

Vzpomínám, jak jsem čekala u televize jako dítě, že tento film budou dávat. A protože Abba podpořila Solidaritu, tak ho komouši vystřihli z programu. Vůbec nic neřekli a pustili tam nějaký dokument. Byla jsem tak zklamaná....

Robbi

Robbi (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, kde přišel Meave k informaci, že ABBA prodala víc desek než Beatles. To neplatilo ani v době, kdy bylo švédské kvarteto na vrcholu slávy.

Reklama

Reklama