Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Édouard Berlon (Jean-Pierre Cassel) je mladý, nenapravitelný svůdník, který lehce přechází z jedné milostné aféry do druhé, aniž by se staral o komplikace, které tím způsobí. Žije v starobylém domě s příbuznými, kteří vyznávají poněkud výstřední způsob života. Seznámí se s Hélène (Anouk Aimée), manželkou bohatého finančníka, který ji zanedbává. Stane se nakonec Hélène pro lehkomyslného Édouarda tou pravou? (ilclassico)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mladý Édouard je zajisté šprýmař, ale v první řadě nenapravitelným záletníkem a skutečnou sbírku absurdit v této komedii tvoří teprve jeho rodinka v čele se svérázným strýčkem-fotografem a smečkou toulavých psů... Druhá komedie Philippa de Brocy v hlavní roli s Jeanem-Pierrem Casselem měla v mých očích skvěle našlápnuto na to překonat i předchozí Hry lásky, film má skvělé tempo, vtipné nápady, řadu pěkně vyladěných scén, vine se v sympaticky rozverné náladě a pánové spolu do děje nejenže opět zakomponovali tanečky, ale přidávají i zpěv a hraní na hudební nástroje. Jenomže v druhé polovině začíná již občas váznout a problém vidím v obsazení Anouk Aimée, která je sice krásná, ale narozdíl od své zdejší konkurentky Geneviève Clunyové podle mě není zrovna typem herečky vhodné do komedie. Vzhledem k celkové stylizace filmu moc ani nepomáhá, když se AA snaží vnést do své postavy Heléne něco jako hlubší drama. Ale jinak jde opět o velmi zábavnou jízdu, u níž je možná škoda, že zdejším příznivcům francouzských komedií 60. let zatím zcela uniká? [75%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Philippe de Broca a jeho druhý film... opäť s Casselom. Milé, fajnové, občas pôvabné. Jeden z najúspešnejších francúzskych režisérov mal však ešte všetku slávu pred sebou... ale tentokrát s Belmondom. Tretie hodnotenie a druhá recenzia. ()

Reklama

Reklama