Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Noční debata u nás doma : ,,Linh, nepustíme si po dlouhé době něco romantického? Třeba film "Se slovníkem v posteli"?" ,,To máš teda pravdu, rozhodně nepustíme. Nehodlám koukat na to, jak se nějaká šprtka šrotí po večerech" ,,No tak, Linh. Hraje tam Tvá oblíbená Jessica Alba. Hodně mladá." ,,To je paráda jenže, díky Buddhovi, hraje i v neromantických filmech, takže si s ní můžu pustit třeba "Do hlubiny" a nebudu u toho nasraně skřípat zubama jak je to ťuťu a ňuňu." ,,No, mám ještě jeden argument, co Tě možná přesvědčí, aby si tomuhle filmu dala šanci." ,,Alíku, já Ti říkám, že na světě neexistuje síla která by mě donutila se koukat na nějakou romantickou srač...." ,,Je tam nahá...." ,,Kurva a tos to nemohl říct hned??? Okamžitě ten film pusť! Hned!!" No a tak sem se, čirou náhodou, dostala k tomhle snímku a zjistila sem, že potřebuju nutně doučovat domorodštinu, takže se poslušně hlásím Selimě do chatrče ať si procvičíme jazyky. Pravdou je, že na polonahou, či skoro nahou Jessicu bych dokázala koukat pořád, takže mi bylo kolosálně u prdele, jakej to bude mít děj, každopádně mě překvapilo, že to nebylo infantilní a dalo se na to opravdu koukat i co se příběhu týče. Hlavní dvojici a zakázaný lásce sem tedy pořádně fandila a nevýslovně mě srala, ta stará uvědomělá píča, co se hlavnímu hrdinovi za každou cenu snažila dohodit svou dceru která, na rozdíl od maminky, píča nebyla a celkem mi jí bylo na konci i líto. Každopádně chápu, že neměla šanci. kdo by se mohl měřit s Albou? Taky bych se trhla...Takže spokojenost ze všech stran, i když mě Alík lehce oklamal, jelikož záběry na nahé tělo Jessicy, byly sice krásný, ale nebyla to ona (proto jsou všechny tyto scény bez hlavy) . Ale i tak sem spokojená, že sem to viděla a teď mám tak akorát chuť jít Alíka doučovat rákosničtinu. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je krásná a má narozeniny stejný den v roce jako já. To je asi nejpodstatnější věc na tomhle všem. 2 hvězdy za pár kratičkejch pasáží, na který se dalo jakš takš dívat, jinak nuda, nuda a zase nuda. Hlavní "hrdina" byl tak srandovní a trapnej, že jsem si fakt kolikrát říkal, jestli to myslej vážně nebo si dělaj prdel. 5 hvězdiček bych přece jen chtěl někomu dát, a to sobě za to, že jsem se vydržel dívat až do konce. Jo a jinak si nemyslím, že v těch postelovejch scénách, kde bylo něco málo vidět, vystupovala Jessica, spíš to byla dablérka, bohužel. ()

Reklama

ToxicAli 

všechny recenze uživatele

Jo slaďáky ty já můžu. Obzvlášť když jej doplní krásná Jessica Alba, které i překvapivě celkem slušně hraje, nádherná příroda, mírumilovní (no možná ne až tak mírumilovní) indiáni a příjemná hudba dokreslující romantickou atmosféru. To mi stačí abych odpustil žánrová klišé a naivní dějovou linku. Být taková výuka cizích jazyků i u nás hned bych si zapsal kurz. ()

BačaXXX 

všechny recenze uživatele

Film Se slovníkem v posteli jsem docela odmítal s přesvědčením, že nemůžu od toho nic čekat a nic mě na tom nepřekvapí.Takže jsem si ho ponechal na slabé chvilky.Neřekl bych, že mě film nadchl, ale určitě měl něco do sebe.Neznámy Hugh Dancy mě docela překvapil a Jessica Alba(jeden z důvodu, proč jsem si film stáhl) mě znovu okouzlila krásou a překvapivě i hereckýma schopnostma.Nebudu tvrdit, že je to film k zamyšlení nebo tak, ale určitě něco málo v nás zanechá.Každopádně pro mě milé překvapení. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Námětově je to nudné a v celku to je prach. Co opravdu stojí za chlapskou zmínku je Jessica Alba, kdybych nevěděl jaké radůstky tam provozuje ani bych se na snímek nedíval. Hugh Dancy a jeho postava se mi jeví jako pěkný vůl. Pohled na obnaženou Jessicu Albu je pěkně smyslný, a proto jen za ní dávám 3*. -5/10- ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)
  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama