Reklama

Reklama

Můj strážný senior

(festivalový název)
  • Hongkong The Bodyguard (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stařecká demence se nevyhýbá ani elitním osobním strážcům, a když už Ting nedokáže uhlídat ani svoji vnučku, odchází na odpočinek. Zločin ale bují i ve zdánlivě idylickém čínském maloměstě a do nebezpečí se dostává dcerka Tingova nového souseda. Aby ji ochránil, musí se statečný senior sám vložit do boje s místní mafií. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Otec roku, Andy Lau, ukradne něco, co mu nepatří, jeho dcera poté zmizí a Sammo se vydává do boje, aby ji zachránil... Sammo se holt už nedokáže prokopat, promlátit a proskákat celým filmem jako dřív, v jeho věku na to ale má už právo. Ale i tak dobrý, líbilo se mi, nemusím mít ve filmu rubačku každých 10 minut, tady to vynahrazuje pěkný příběh a dobré herecké výkony. Sammo dokazuje, že zvládne zahrát i vážnější role jen sem tam s nějakou bitkou a ta závěrečná byla navíc dost povedená. Po From Vegas to Macau 3 se Andy Lau objevil zas v něčem normálním a díííky za to. Sice nedostal moc prostoru, ale v roli otce gamblera samoživitele byl skvělý a rozhodně je na něm víc než jen jeho vlasy :) Líbily se mi i lokace, hudba a potěší i camea známých herců. Asi přitlačím na pilu, ale i po druhém zkouknutí mám z filmu dobrý pocit, takže za 4*. Přeloženo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung tímto snímkem dokázal, že se umí pohybovat i v jiných žánrech, než jsou ty ryze akční. Citové drama o bývalém osobním strážci jménem Ding v tomto čase v zaslouženém důchodu a bohužel se stále pokračující demencí je mimořádné hlavně v pevném uchopení charakteru takovéhoto člověka. Vyrovnání se s osudem je po psychologické stránce velmi složité, ale v tomto příběhu mu velmi pomůže sousedka mající k němu jisté sympatie a hlavně velmi mladá dívenka taktéž ze sousedství, která si k němu vytvořila velice pevné pouto. Jenomže nastanou problémy a to velmi vážné. Snímek rozhodně není dalším ryze akčním filmem, jak každý už podle účasti Samma očekává. Tohle je psychologické drama, kde samozřejmě nějaká ta akční scéna je v rámci bývalého povolání hlavní postavy příběhu, ale to je v ději jen jako nutný doplněk. Závěrečná akční scéna však rozhodně stojí za povšimnutí, neboť ukazuje, jak je Sammo i přes svůj věk (65) a postavu stále ve výborné kondici. Nedalo se nevzpomenout na Stevena Seagala, který v akčních scénách už několik let používá dubla, kvůli čemuž mu v detailních záběrech není vidět do tváře. Sammo se potupně skrývat vůbec nemusí. Příběh plyne zvolna a dává všemu přirozený vývoj, takže tu není žádné hrrr do tohohle a vzápětí hrrr do támhlectoho, jak bývalo v HK filmech zvykem. Zcela o artový snímek se nejedná, ale hodně se to k němu blíží. Sammo svou postavu zahrál tak přesvědčivě, že ho je až líto. Takovéto asijské filmy do české distribuce nijak nechodí a je to škoda. ´My Beloved Bodyguard´ je jeden z těch nejlepších. P.S. V jedné scéně se vedle sebe objevují dvě legendy HK akčních filmů a to herec Karl Maka a režisér Hark Tsui. Výborná pocta. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ups tohle je zklamání teda. Místo aby byl Bodyguard poctou oldschool akčním klasikám je spíš drámou o vztahu Samma s malou holčičkou na což opravdu nejsem zvědavý. Film nabídne pouze 3 akční scény, z toho dvě jsou velmi krátké a nezáživné. Potěší pouze závěrečné zúčtování, kde Sammo vybije celou hospodu a zlomí snad 20x rameno, ruce i paže, ale za dosti divné kamery a střihu, což mi příliš nesedlo. Dá se na to koukat, ale čekal jsem podstatně mnohem víc. Sucho Asie pokračuje.. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že byl Sammo tak odvážný, že se pustil do většina hlavních úkolů (režie, hlavní role a choreografie), dokonce se mi líbí i to, že se pokusil o zajímavý, i když zvláštně rozmazaný a zpomalený styl soubojů, ale celkově snímek prostě působí tak nějak nekonzistentně a jednoduše trochu unaveně, jako kdyby té akce bylo i tak moc na herce, přitom jí je příliš málo. Pocta legendám, která by mohla být hodně lepší. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Budiž otázka, jestli je to o stárnutí a vyrovnání se s ním (skrze nějakej rádoby vztah dementního starce s vnučkou), nebo přeci jen pocta dvacet let starým HK klasikám, který si ani nepamatuju. Pravdou je, že i kdyby tenhle film byl byť jen jedno z výše jmenovaných, nedokáže fungovat a bavit - je totiž přesně na půli cesty a k oběma bodům má stejně daleko. Není to ani Taken, ani Rocky Balboa (nevím proč, ale při sledování jsem prostě měl pořád nutkání tenhle snímek srovnávat právě s těmito dvěma). [Febiofest 2017] ()

Galerie (105)

Zajímavosti (4)

  • Původní anglický název byl „Old soldier“. (Grimaldi)
  • Režisér Sammo Hung Kam-Bo nabídl původně hlavní rolí Jackie Chanovi, ten však rolí odmítl  kvůli jinému projektu. Nakonec se hlavní role ujal režisér filmu Sammo Hung Kam-Bo. (Cvalek)
  • Ding Hu (Sammo Hung) sloužil v útvaru The Central Security Bureau. Jedná se o soukromý útvar armády založený v roce 1949 k zajištění ochrany nejvyšších potentátům a V.I.P osobám při vstupu na čínské území. Tito agenti podstupovali nejtvrdší trénink bojových umění, aby co nejrychleji neutralizovali pachatele podobně jako americké jednotky Rangers. (Scaryman)

Reklama

Reklama