Reklama

Reklama

David Bowie - Heroes

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1977, 3 min

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukážka, ako sa interprét nemusí počas celého klipu ani pohnúť z miesta a napriek tomu je to atmosferické a unášajúce. Najumeleckejšia skladba Bowieho tvorby, ktorá sa aj v upravených verziách objavila v niekoľkých filmoch, napr. Godzilla (1998), Náhradníci (2000), či Moulin Rouge (2001). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa tu nedá hovoriť o nejakom vizuálnom skvoste, ktorý by ohuroval svojou majestátnosťou alebo trikovým prevedením. Ale to bol proste Bowie a 70te. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Videoklip k druhému nejlepšímu singlu všech dob není vůbec špatný, i když je značně minimalistický. David Bowie tam stojí v kouři v záři reflektoru a kamera se věnuje především jeho grimasám. K výborně provedené experimentální produkci písně se klip náramně hodí a nenudí. Song - 95%, Video - 70%, |Celkem = 82,5%| ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Na filmovým webu se musím oprostit od hudby, která je minimálně za 6 hvězd. Klip je ovšem spíš podprůměr, takže i na ty *** to prostě vytahuje hlas Mistra :-) ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Davida Bowieho příliš nemusím, ale Heroes je velká výjimka. Zejména příběh, který se k ní váže (viz. Příběh písně) je ohromující. Zároveň ve filmu "My děti ze stanice ZOO" (jakožto zástupce z Bowieho koncertu) dokresluje atmosféru tak výrazně, že se píseň stává neodmyslitelnou součástí. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že teď hodnotím podle kvality hudby, video jako takový je hrůzostrašná věc. On i sám Bowie je takový strašidlo, někde ve východní asii bych se bál, že mě za rohem ojede... ()

Reklama

Reklama