Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 1

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle mi udělalo radost! Psychologické drama o našich vnitřních démonech a síle, která se dokáže zhmotnit jako...jako...monstrum. Zpočátku je divák hozen do vody a musí máchat rukama, aby se neutopil. Rozsypané puzzle je třeba nejprve složit, pak se obraz vyjeví v celé kráse. A divák mimo jiné konečně pochopí, proč zrovna jihokorejský Soul napadla příšera. Hlavní postavy nejsou těmi, kterými se zdají na počátku být. Konec nemilosrdný. Snímek ocení spíše menšinové publikum. p.s. a je to podobenství, takže o Američany a Korejce ve skutečnosti vůbec nejde ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to málo vtipné, na drama málo dramatické, na monster movie málo bombastické. Film občas neví, co si počít se svou originální premisou a neotřelý žánrový mix příliš nefunguje (alegorií na úkor dramatu, drama na úkor komedie). Co ale musím ocenit je mnohovrstevnatý herecký výkon Jasona Sudeikise. I Anne Hathaway se se svou rolí vypořádala dobře. Pro milovníky indie žánru téměř povinnost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tešil som sa tešil, no výsledok trocha zaostal za mojimi očakávaniami. A to mám celkom rád Anne Hathaway a oslovil ma aj tento pomerne originálny, nápaditý námet. Chcelo to však iného režiséra a celý príbeh trošku inak poňať. Netvrdím, pár lepších momentov sa tu nájde, no je ich málo, väčšinu času dejová linka spadá do miernej nudy a všeobecnej ležérnosti a to aj čo sa týka dôležitých situácií. Na druhú stranu ale vizuálne efekty neboli zlé a kamera s muzikou tiež ušli. Priemer. 60/100 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy napad "Motylieho efektu". Zial prevedenie, ale hlavne dialogy a spravanie sa ustrednych hercov bolo pre mna divacky neuveritelne. A to i napriek chutnuckym vyrazom Anne Hathaway. Barman bol na tom este horsie. Skoda, namet mal tento kusok rozhodne zaujimavy, zial napriek kooperacii sa jasny potencial celkom zabil. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že skvělá a originální první polovnia je totálně zabitá druhou hodinou, která se totálně vymkla kontrole. Vigalondo očividně moc nevěděl kam pokračovat, a tak skvělou komedii a humor vyměnil za šílený wtf drama, který vůbec nefunguje a ani na konci, kde si to film snaží hrát na osudovost, je to spíš šíleně k smíchu. Anne Hathaway je fajn, její nezaměstnaná králona večírků je dobrá, jenže Sudeikis, kterýho známe taky jen z komedií, prostě vážný role neumí. A Kolos ani nejde moc zařadit, jestli to je komedie nebo drama. Solidní potenciál, jenže nevyužitý. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama