Reklama

Reklama

Po dvou letech na cestě, kdy utíkal před rukou zákona, už má Ben Hall skrývání až po krk a uvažuje o kapitulaci. Když se však objeví jeho starý přítel John Gilbert, Ben je opět zatažen mezi bandity. Znovu vytvoří gang a přijmou mezi sebe nového člena Johna Dunna. Trojice odstartuje sérii loupeží a přepadení po celém Novém Jižním Walesu. Když zabijí dva policisty, stanou se nejhledanějšími muži v dějinách Austrálie. Jakmile je vláda prohlásí za psance, které může kdokoli bez výstrahy zastřelit, Ben Hall učiní zoufalý pokus opustit kolonii. Jenže s tak velkou odměnou, která byla vypsána na jejich hlavy, na ně číhá zrada i tam, kde by ji čekali nejméně… (Cinemax)

(více)

Recenze (26)

RomaS 

všechny recenze uživatele

Hodnotím výš než by si možná Ben Hall zasloužil, ale i přes tu brutální stopáž ve filmu kde se nic moc neděje, oceňuji jiný přístup a podmanivou atmosféru. Chtěl bych vysvětlit v čem spočívá ten rozdílný přístup. Z klasických westernů jsem zvyklý, že se hodně střílí a hodně umírá. Tento western to splňuje na 50 %. Přestřelek je tu vcelku hodně, ale když už někdo někoho trefí, je to zázrak. Chápu, že zažitý kolorit, kdy pistolníci trefují vyhozený cent poslepu na sto metrů je kravina, tady ale v rámci zobrazení Halla jako člověka, který nikdy nikoho nezabil to zašlo do opačného extrému. Vážnější prohřešek režiséra ale vnímám jako neschopnost diváka vtáhnout do děje a vcítění se do hlavní postavy. Jednoduše řečeno, celou dobu mi bylo jedno jestli ho někdo odpráskne nebo se mu podaří zdrhnout. Možná ale jde jen o motiv postavy. Byl to totiž jen obyčejný gauner, který okrádal úplně všechny. PS: Plavba lodí z Austrálie do USA musela stát v 19. století nehorázný balík. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tady je to jednoduché. Komu se líbila např. klasika z roku 1969 ´Butch Cassidy a Sundance Kid, s největší pravděpodobností ho osloví i tento snímek, který je o psanci na základě skutečné události. A světe div se, tvůrci se dané historie skutečně drželi, což je v rámci dramatizace a pevného příběhu hodně neobvyklé. Povedlo se a tak je vidět, že australští tvůrci mají k takovýmto tématům zcela jiný přístup, než Hollywood. Ano, westernový příběh pochází z Austrálie a jako obvykle má co ukázat. Brilantní příběh, který herci pod výbornou režií sehráli ukázkově za vydatné podpory vynikající kamery, sice vlivem podobných starších snímků ničím nepřekvapí, ale jako takový rozhodně stojí za pozornost. Ještě někdo neví kdo byl Ben Hall? ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo.Předlouhatánská nuda,ve který neni pro diváka nic ,čeho by se mohl chytit.Ben Hall už v prvních dvaceti minutách navodí sympatie,jaký k němu diváci budou chovat.takže nula.Jeho dva kumpáni jsou pometla,a zejména Gilbert vypadá jak když utekl z Mrazíka.A bezcharakterní jsou i tehdejší A.C.A.B.,stejně jako zbytek komparsu.Takže suma sumárum prostě k filmu cestu nenajdete,emoce(který jsou u filmu to nej)maj volno.Blbina,nehodná vašeho času.30%. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a historicky poctivě natočený film. Více film životopisný než klasický western. Zajímavě a ne zcela tradičně vykreslené jednotlivé postavy a to ne jenom ty hlavní. Inu pozoruhodné dílko od protinožců ;-) Snímek lze zařadit k neméně povedené dvojici předchůdců - a to sice: "Proposition" - 2005 - (74%) a "Pro nic za nic" - 2011 - (53%). ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vážení uživatelé, těch skoro 140. min. bylo vážně málo! Bylo to tak nervy drásající a napínavý, že zapomenete dýchat. Akce střídá akci a adrenalin se na Vás valí ze všech stran. Tak dobře konec srandiček. Ted vážně. Dlouho už sem neviděl nic tak nudnýho a nezáživnýho. Říkáte si film o pistolníkovi podle skutečný události to nemůže být špatný. Omyl! Může! Vážně natočit tak dlouhatánskou nudu, to je taky umění. Jak jezděj do kolečka na koních a střílej po sobě asi z 5. metrů a nikdo nemůže nikoho trefit, tomu se musíte jenom smát. To není prosím spoiler, ale fakt. Takže pokud máte času nazbyt tak směle do toho! ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama