Reklama

Reklama

Deokhyeongjoo

  • Jižní Korea 덕혜옹주 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Princezna Deokhye (Son Ye-Jin) byla poslední korejskou princeznou z dynastie Joseon, která byla odvedena do Japonska pod japonskou koloniální nadvládou. V drsných podmínkách éry se snaží udržet naději korejského lidu. Jang-Han (Park Hae-Il) je bojovník za korejskou nezávislost a její přítel z dětství, který dal jako malý slib, že ji bude chránit a odvede ji zpátky domů. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Občas celkem drsná podívaná zaobírající se temnou částí korejského národa v době okupace Japonskem resp. poslední korejskou princeznou. Kratší období jejího dospívání bylo zpracováno poutavě a dětské verze Son Ye-jin se jí co se týče podoby velmi povedly. Když jsem ji pak spatřil v bílém sedící u piána, zapomněl jsem i dýchat, takové má kouzlo i když k vám sedí zády. Nicméně film není rozhodně žádná idylka, spíše přehlídka utrpení, násilí, vyhnanství a korejského odboje kdy o napětí není nouze, hudba všemu hezky napomáhá. Ale i v té temnotě se najde trocha prostoru pro romantiku a dojemnost, zejména závěrečná scéna na letišti se mnou dokázala značně zacloumat. Božská Son Ye-jin odvádí tradičně výkon na jedničku s hvězdičku, zde není co dodat – úchvatná dáma i herečka jež prakticky nemá konkurenci. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jelikož neznám detailně historické pozadí, nejsem schopen posoudit, jak moc je celý smysl plánovaného útěku královské korejské rodiny z Japonska domů. Pravda dostanete excelentní herecké obsazení ať už Ye-jin Son, nebo Go Soo nebo Kim Jae-wook jako její nedobrovolný japonský manžel. Dost času se daří věrně evokovat atmosféru let dávno minulých, ale nemohu si pomoci, přišlo mi to celé hodně vykonstruované a na efekt, dost času se děj jen tak bezvýrazně plácá na místě, není vyloženě nic, co by Vás kromě technické dokonalosti mohlo strhnout, viděl jsem už povedenější historická dramata z konce korejského království. ()

Reklama

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

1. Hidden Fortress: The Last Princess 2. The Last Emperor 3. The Last Princess To je pořadí, ve kterém jsem asijské historii věnovala vždy filmovou pozornost s podobným názvem a podobným životním příběhem jednoho posledního vladaře třech Asijských zemí. Určitě mi dovolíte v tomto duchu srovnání mezi těmito třemi. Nejsilnější byl určitě Poslední císař, nejslabší Poslední japonská princezna a někde mezi mi lítá Poslední korejská princezna. Až na hlavního představitele jsem znala snad všechno herecké osazenstvo a že se činili. Ale přeci jen jsem chtěla něco víc, něco tomu přece jen chybělo. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý, o tom žádná, aspoň jsem se zas dozvěděla něco nového o korejské historii, ale zjišťuju, že filmy z téhle doby mi většinou moc nesedí. A tohle je jeden z nich. Místy se to bohužel trochu vleklo a ztrácelo drive (hlavně v první půlce), na druhou stranu tam bylo i pár napínavých/silných scén, kdy jsem nedočkavě čekala, co bude dál, no a konec byl prostě super. Film má také skvělé herecké obsazení v čele se Son Ye-jin. Já se nejvíc těšila na Kim Jae-wooka, kterého jsem si oblíbila už v Antique, a dlouho ho v ničem neviděla, ale bohužel moc prostoru nedostal. Nebýt té "ucajdané" první půlky, byly by to 4*, takhle 3,5. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Když jsem to dokoukal, dal jsem tomu plný počet. Pak jsem si četl historické souvislosti a ponížil jsem to, protože tam ta relativní historická věrnost chyběla. Rozleželo se mi to během pomoci u vánočního úklidu v hlavě, a přece jen tam psali, že to je inspirováno historickými událostmi, ta historická nepřesnost je tedy povolena. Vrátil jsem to na plný počet, a to z jednoho prostého důvodu. Má oblíbená herečka Son Ye-jin předvádí nejlepší výkon kariéry. Viděl jsem od ní snad všechno, v mé sbírce chybí poslední film (v červených číslech), který jsem neviděl, a tady prodává vše, co se za těch 15 let ve filmech naučila. Neskutečně přesvědčivá, věrná, strašně vás to bere za srdce. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama