Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Šinkaiovú tvorbu sledujem už od začiatku: Páči sa mi ako narába s naratívom, ako sú jeho príbehy významovo bohaté a preplnené a to čo sa javí ako jednoduchý príbeh má omnoho komplexnejšie odbočky a samozrejme aj komplexnejšiu príbehovú štruktúru. Jeho Garden of Words považujem za vrcholné dielo jeho tvorby. Kedy všetko čo bolo komponované pred tým v náznakom nadobúdalo v GOW jasnejšie kontúry a tvary. A hlavne zbožňujem ako animuje vodu. Your name. je ale tým pádom vrchol jeho celovečernej tvorby. Citlivý príbeh s množstvom nuáns a pekným vyvrcholením a hlavne sympatickou ústrednou dvojicou. Cestovanie v snoch do života niekoho iného, ovplyvňovanie času a paradoxy, a hlavne trochu tej mytológie a astrofyziky. Naozaj krásne a v tomto prípade musím vyzdvihnúť aj silný pesníčkový soundtrack( čo je niečo čo u filmoch moc nemusím) ktorý sa mi tu príjemne dostával pod kožu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdieľam podobný názor ako nemálo komentujúcich, že nejde o nič prevratné, aspoň nie v animovanej tvorbe, aj keď anime nemám až tak veľa napozeraného. Love story po japonsku, s mysterióznou zápletkou. Uznávam dobre napísaný scenár, ale len z dôvodu námetu, ako celok to podstatne dosť nudí, na dielo, ktoré je tak vychvaľované. Zrejme treba mať k tomuto žánru trochu viac vzťahu. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi to učarovalo. Asi sa ani nebojím už po prvom pozretí označiť film ako jedno z najlepších (možno aj to najlepšie) anime aké som kedy videl. Odvážne slova ale nemôžem si pomôcť, takto emocionálnu jazdu som dlho nezažil. Animácia je odzbrojujúca, vyhranie sa s farbami a tienmi nádherne, no a ten príbeh. Pohlcujúci, podnetný, bohatý na myšlienky, plný silných scén a odrozprávaný krásnou formou. Ak chcete zážitok čo si budete dlho pamätať, toto je správna voľba. Makoto Šinkai sa práve stal režisérom ktorého filmy si začnem postupne napozerávať a je mi ľúto že som ho doteraz obchádzal. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Záleží, jak jste na tom se zamilovanými anime postavami, co na sebe dojatě hledí přes pláně rozvlněné trávy, zatímco se nad nimi po nebi táhnou dlouhé čáry expolodujícíh komet, to všechno na podkresu sladkého k-popu. Jestli dobře, tak jste in for a good ride. Nutné ale trochu vypnout hlavu a asi na šesti místech scénáři odpustit lenivé psaní, kdy si říkáte "proč si to postavy nevygooglí/proč si nezavolají a všechno nevyřeší hned?" Pořád se to neděje, jako by taková zjevná věc nikoho nenapadla, pak si to po hodině filmu konečně vygooglí a zavolají, a všichni jsou najednou surprised Pikachu z toho memu, jen vy si řikáte: Jsem rád, že se příběh posunul, ale omg, co vám trvalo tak dlouho? ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Po tomto snímku se upevňuji v tom, že Makoto Šinkai není asi režisér pro mě. I když zrovna Your Name se mi od něj celkem líbilo, nicméně ne tolik jak bych čekal a to mám pro hrátky s časem slabost. Na druhou stranu je možné, že se mi to celkem líbilo právě kvůli nim, jelikož zatím všechny ostatním snímky od Makota kolem mě jen tak prolétly a když zanechaly stopu tak spíše negativní. Jeden z nich se mi ani nepodařilo na dva pokusy dokoukat, přitom pomalejší tempo vyprávění mi nevadí. Nevím čím to je. Možná, že se na můj vkus hodně zaměřuje na poetiku. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama