Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (220)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych viděl zfilmovanou verzi veleúspěšné hry Life Is Strange. Neskutečná nostalgie. Nádherné zpracování v anime formátu. Kloubouk dolů před panem Šinkai. I ty japonské skladby se člověku zaryjí do paměti. Ne jednou jsem si soundtrack z Kimi no na wa zpětně poslechl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Anime nevyhledávám (dosud jsem viděla jenom "povinnou" Mononoke), ale tohle mě uchvátilo. Příběh je sice hlavně z počátku náročnější na zorientování se, ale užívala jsem si nádhernou animaci, jímavou hudbu, a i když jsem si nebyla jistá, že jsem pobrala to střídání časových linií, závěr ve mně vyvolal spoustu emocí. Po další projekci už zvedám na maximum. Překrásné. ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Šinkaiův celovečerní film a rozhodně jeden z nejlepších animovanejch filmů 21 století. To přirovnání k Life is Strange je docela dost na místě ( Časově nekoherentní svět, předzvěst pomalu se blížící katastrofy ). Doufám, že se v příštím filmu Šinkai už ale tématicky pohne dál. Téma odloučení na pozadí platonické lásky je sice fajn, ale už by to chtělo změnu. A nebo ne? ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobrý film, který si snad co nejvíc užiju, ale tohle... Tohle byla emocionální jízda, na kterou jsem nebyl ani v nejmenším připraven. V překrásné animaci zabalený příběh mě totálně dostal a já hltal každou sekundu až do onoho nádherného konce. Těžko si to všechno dává nějak exaktně do slov, musím použít otřepanou frázi, že se to "musí zažít", protože ono opravdu musí. Mrzí mě, že se na romantický anime film nepodívá více lidí, protože tenhle klenot by se měl dostat do širšího povědomí, jelikož věřím, že za srdíčko by chytnul i spoustu dalších lidí, stejně jako chytl mě. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem, co jsem od Šinkaie už viděl, a narazil jsem na svůj komentář k The Place Promised in Our Early Days. A zjistil jsem, že k Your Name můžu napsat úplně to samé: "Hezké anime s poměrně smysluplným příběhem, který sice nepřinese nic překvapivého, ale určité detaily jsou hezké a funguje jako páteř po transcendentálním příběhu o dvou blízkých duší, jejichž pouto přesahuje samotnou naši realitu." A takto bych mohl pokračovat v přepisu celého komentáře. Až na pár výjimek Šinkai sice mění příběhy, ale celý princip jeho vyprávění a i ta forma zůstává. Your Name je výtvarně velmi, velmi hezky zpracované Anime. Romatický příběh je proložen různými zajímavými scénami a aspekty a má to svou klidnou poetiku, kterou mám rád. Ale žádné mistrovství se tu neodehrává. Šinkai a jeho tým jsou poctiví řemeslníci, kteří své řemeslo odvádí perfektně a precizně. Drží se toho, co mají v ruce a věnují tomu náležitou péči i odbornost. Tady se sice pouští na tenký led s logikou časových linií, ale když to člověk bere jako pohádku a "tak jak to je", tak se nad to v zájmu melancholie dá povznést. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)

Reklama

Reklama