Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (220)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdieľam podobný názor ako nemálo komentujúcich, že nejde o nič prevratné, aspoň nie v animovanej tvorbe, aj keď anime nemám až tak veľa napozeraného. Love story po japonsku, s mysterióznou zápletkou. Uznávam dobre napísaný scenár, ale len z dôvodu námetu, ako celok to podstatne dosť nudí, na dielo, ktoré je tak vychvaľované. Zrejme treba mať k tomuto žánru trochu viac vzťahu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se moc nechytal, ale tak od druhé poloviny jsem jen zíral. Romance se sympatickými hrdiny, chytrým scénářem s geniální hudbou a dechberoucími (animovanými) scenériemi. Na konci jsem byl už jen regulérně dojatý. Jo, je to skvělý film (i když je u něj třeba mít tu správnou náladu a dost trpělivosti).. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Animovaný film s takýmto príbehom môžu natočiť len Japonci, rozhodne nič pre malé decká odchované na Disneym. Šinkai sa vysporiadal s rôznymi časovými rovinami v deji bezchybne, navyše príjemná romantika s potrebnou dávkou emócií a to všetko prevedené v nádhernej animácii. Dostal som viac, ako som očakával, jednoznačne plný počet. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo asi někdy v půlce jsem byl už uplně otupělej, ještě víc než klasicky a bylo mě to celý u prdele, a ty časový paradoxy jak píše strejda dadel jsem nepobral. Alespoň jsem si procvičil svou japonštinu. Jak tam asi po desátý začala hrát ta otravná hudba měl jsem chuť zavolat dělostřelectvo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)
  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)

Reklama

Reklama