Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj této „narconovely“ se odehrává koncem 70. let 20. století a jeho tématem je pašování drog do sluncem zalitého Miami. Drogový baron Nataniel Cardona (Guillermo Quintanilla) je takřka zabit konkurenčním kartelem a utíká na Floridu, kde chce navíc posílit své zločinecké impérium. Nicméně svou manželku Anastasii (Kate del Castillo) zbaběle ponechá v rukou nepřátel – podaří se jí sice utéci, avšak znásilnění a manželova zrada zanechají šrámy na její duši a ona se rozhodne pro odplatu. Osobně proto Nataniela zavraždí a převezme po něm jeho organizaci, avšak musí čelit útokům nepřátel, agentům z DEA a v neposlední řadě lásce... (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Butik s názvem „Vintage Diversity“ zapůjčil filmařům nejen dobové kostýmy odpovídající módě konce 70. let 20. století, ale i drobné rekvizity a dokonce automobil Ford Mustang z r. 1966. (fiLLthe3DD)
  • Přibližně 95 % seriálu bylo natočeno v Miami, kde se děj odehrává – několik scén pak bylo zaznamenáno ve městě Santiago de Chile. (fiLLthe3DD)
  • V epizodě Anastasia y Ferrara tuvieron una relación je patrné, že záběr na neoznačený policejní vrtulník byl „zapůčen“ z epizody Los hombres de Leandro Quezada violan a Anastasia – tam však posloužil nájemným zabijákům. (fiLLthe3DD)
  • Pilotní epizodu viděli v USA přibližně 3 miliony divaků. (fiLLthe3DD)
  • Inspirací pro natočení seriálu byl dokumentární snímek Kokainoví kovbojové (2006) – tématem obou projektů je drogová éra v Miami na počátku 80. let. (fiLLthe3DD)
  • Píseň z úvodní znělky pro americkou verzi nese název „Dueños del Paraíso“ a nazpívala jí Lucía Adúriz Bravo speciálně pro tento seriál. Oproti tomu v chilské verzi posloužil coby hudební motiv známý hit zpěvačky Donny Summer „Hot stuff“ z roku 1979. Jen pro zajímavost, děj tohoto seriálu je zasazen do období 70. až 80. let minulého století, děj konkrétně začíná roku 1977. (fiLLthe3DD)
  • Kate del Castillo (Anastasia), jenž v seriálu hraje obchodnici s drogami, byla v reálném životě obviněna z toho, že její firma Tequila Honor pere špinavé peníze právě obchodníkům s drogami. (fiLLthe3DD)
  • Herečka Maria Elena Swett si v seriálu měla původně zahrát roli Analíi. Jelikož však neměla mnoho času, vzala raději o mnoho vedlejší roli Vanessy a Analíu nakonec ztvárnila kolumbijská herečka Andrea Lopéz. (fiLLthe3DD)
  • Zhruba od roku 2010 nakupuje americká společnost Telemundo práva na remaky chilských seriálů od TVN. Dueños del paraiso je prvním projektem, na jehož vzniku se podílí Telemundo i TVN. Zatímco v USA byl seriál poměrně úspěšný, v Chile se stal naprostým propadákem. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama